El logotip de la plataforma TikTok
El logotip de la plataforma TikTok

Trump retarda una setmana les restriccions a TikTok per tancar l'acord amb Oracle

El Departament de Comerç ha anunciat que endarrereix una setmana la suspensió de les operacions de la plataforma xinesa en territori nord-americà

RedaccióActualitzat

El govern nord-americà retarda una setmana la prohibició de descarregar l'aplicació TikTok als Estats Units, prevista inicialment per a aquest diumenge. La decisió del Departament de Comerç arriba poc després d'un comunicat de la popular aplicació de vídeos curts en què anuncia un acord amb Oracle i Walmart com a socis comercials en la gestió d'aquesta filial xinesa.

D'aquesta manera, el govern nord-americà dona temps fins al 27 de setembre perquè es tanqui l'acord per gestionar la xarxa als Estats Units. Les primeres restriccions sobre la xarxa són sobre les descàrregues i actualitzacions de l'aplicació, que podran seguir utilitzant tots els que ja la tinguin instal·lada. La data per a una prohibició total és el 12 de novembre.

El president nord-americà, Donald Trump, ha donat la benedicció al pacte. Si s'arriba a concretar, es posaria fi a un conflicte que té l'origen en les acusacions de Trump sobre TikTok: considera que recull dades dels usuaris per passar-les al govern xinès.

"Tothom en quedarà content. És una separació. Es continuarà dient TikTok, com fins ara. I això és tot. Per tant, puc dir que he donat la meva benedicció a l'acord. Si tira endavant, serà fantàstic, i, si no, també estarà bé. És un gran acord per als Estats Units."

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Trump Estats UnitsXina
Anar al contingut