El president nord-americà, Donald Trump (Reuters)
El president nord-americà, Donald Trump (Reuters)

Trump relleva un altre càrrec i ja suma una trentena de baixes en dos anys

L'últim cas és el del ministre de l'Interior dels Estats Units, Ryan Zinke, que abandonarà el càrrec a finals d'any

Actualitzat

Nova dimissió a l'administració Trump. El president nord-americà ha anunciat que relleva el ministre de l'Interior, Ryan Zinke, investigat per conflictes d'interessos.

Donald Trump ha comunicat la decisió al seu compte de Twitter:

"El secretari d'Interior, Ryan Zinke, abandonarà l'administració a finals d'any després d'haver servit per un període de casi dos anys. Ryan ha aconseguit molt més durant el seu mandat i vull agrair-li el seu servei a la nostra nació. L'administració Trump anunciarà el nou secretari la setmana que ve."

 

Zinke, exmilitar i ex congresista per Montana, s'enfronta a múltiples investigacions sobre abusos de poder. Com a responsable d'Interior, ha seguit l'agenda de Trump per promoure la perforació petrolera i la mineria del carbó mitjançant l'expansió de l'arrendament federal, limitant els parcs federals i proposant perforacions petroleres en alta mar a l'Àrtic, el Pacífic i l'Atlàntic.

 

 


Una trentena de baixes

En gairebé dos anys, hi ha hagut una autèntica cascada de dimissions i acomiadaments al cercle presidencial. El més recent és el de John Kelly, cap de gabinet fins a finals d'any. Algunes fonts afirmen que la relació entre Kelly i Trump s'ha deteriorat tant que ja ni es parlen i, fins i tot, Kelly ha qualificat d'"idiota" el president nord-americà.

 

 

Un altre cas és el de Jeff Sessions, exministre de Justícia, a qui Trump no li va perdonar que es recusés per la trama russa i deixés la investigació en unes altres mans.

També destaca Rex Tillerson, exsecretari d'Estat, que discrepava de diverses mesures de Trump, i Steve Bannon, l'estrateg que el va portar a la Casa Blanca i que el va escorar perillosament a la dreta.

Notícia relacionada: Vox fitxa Bannon, cap de campanya de Trump, perquè els assessori sobre Catalunya

 

Aquests són alguns dels acomiadaments més importants que arriben a una trentena de baixes entre els col·laboradors més pròxims del president.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut