Dayton / El Paso

Trump, rebut amb protestes i crides a favor del control d'armes a El Paso i Dayton

El president dels Estats Units ha visitat les víctimes dels tirotejos del cap de setmana

Actualitzat

Grups de manifestants han protestat contra el president dels Estats Units, Donald Trump, en la seva visita a les ciutats d'El Paso i Dayton, on el cap de setmana passat hi va haver dos tirotejos indiscriminats que van fer 31 morts i més de 50 ferits. Ha estat una visita molt discreta, planificada per esquivar la premsa i les protestes.

A El Paso li han exigit que es disculpi pel seu discurs racista, mentre que Trump assegura que la seva retòrica no divideix, sinó que uneix la gent. I no ha volgut entrar en el debat sobre l'enduriment del control d'armes.

"No hi ha la voluntat política per fer això en aquest moment. Pots fer tu mateix l'enquesta. No hi ha ganes de fer-ho des del punt de vista legislatiu, però per descomptat que trauré el tema."

Trump ha visitat els ferits. Segons ha explicat la portaveu de la Casa Blanca, Stephanie Grisham, Trump ha dit a les víctimes i familiars reunits a l'hospital Miami Valley de Dayton que "Déu els està mirant" i els ha assegurat que la seva administració està amb ells "sempre".

 

 

 

A Dayton, on diumenge nou persones van ser assassinades en un tiroteig indiscriminat en què va ser abatut l'atacant, Trump també ha estat rebut amb protestes de grups de manifestants que li han exigit un control més estricte per a la venda i tinença d'armes.

 

Protesta a Dayton per reclamar a Trump mesures per augmentar el control d'armes (Reuters)

 

El "Baby Trump", amb el missatge "Para de portar-te com un nen petit i rebel·la't contra l'NRA", aquest dimecres a Dayton (Reuters)

 

En algunes pancartes s'hi llegia "Feu-hi alguna cosa" o "Para de portar-te com un nen petit", "Rebel·la't contra l'NRA", sigles en anglès de l'Associació Nacional del Rifle.

A la ciutat s'hi ha instal·lat el "Baby Trump", el globus amb la figura del president dels Estats Units, que s'ha convertit en una icona de les protestes en contra de Trump.

 

Donald i Melania Trump, a la seva arribada a l'aeroport d'El Paso (Reuters)

 

Després, el president dels Estats Units s'ha traslladat a El Paso, la ciutat de Texas a la frontera amb Mèxic on dissabte un home va obrir foc en un centre comercial i va matar almenys 22 persones, vuit de les quals de nacionalitat mexicana.

Des de la Casa Blanca, abans de traslladar-se a Dayton i a El Paso, Trump ha proposat reforçar la verificació d'antecedents penals per als que compren armes.

 

Un home protesta a El Paso contra el president dels Estats Units amb una pancarta on es llegeix " Aquí Trump no hi és benvingut" (Reuters)

 

Protesta contra Trump a El Paso, a la frontera dels Estats Units amb Mèxic (Reuters)

 

Trump ha assegurat que no canviarà de discurs sobre la immigració. Mentre era a El Paso, la policia migratòria detenia 680 immigrants sense papers en diverses ciutat de Mississipí en la batuda més gran d'aquestes característiques des de fa 10 anys.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut