Trump no ha trigat en treure's la mascareta en la primera compareixença publica des que va ser diagnosticat per Covid (Reuters/Tom Brenner)
Trump no ha trigat a treure's la mascareta en la primera compareixença publica des que va ser diagnosticat per Covid (Reuters/Tom Brenner)
Washington

Trump reapareix davant 500 seguidors a la Casa Blanca: "Em trobo molt bé"

Amb to enèrgic ha assegurat que els Estats Units derrotaran "aquest terrible virus xinès"

Actualitzat

Quan falta menys d'un mes per a les eleccions presidencials als Estats Units, Donald Trump està decidit a rellançar la seva campanya costi el que costi, després d'haver donat positiu per Covid i d'haver estat ingressat durant uns dies a l'hospital.

Aquest dissabte ha fet un discurs als jardins de la Casa Blanca davant de més de mig miler de seguidors, sobretot afro-americans i llatins. Trump ha sortit al balcó de la residència presidencial amb mascareta quirúrgica, que s'ha tret ràpidament, i amb el puny alçat ha assegurat que es troba molt bé:

 


A la gespa de la Casa Blanca hi havia els seguidors –vestits amb samarretes blaves i lluint gorres amb el lema "Make America Great Again". A diferència d'altres actes que van tenir lloc al setembre a la residència oficial, la majoria d'assistents portaven màscares, però clarament han continuat sense respectar la distància social malgrat que la mateixa Casa Blanca s'ha convertit en un important focus de contagi.

Mig miler de seguidors han seguit el discurs de Trump sense guardar la distància de seguretat
Mig miler de seguidors han seguit el discurs de Trump sense guardar la distància de seguretat (Reuters/ Ken Cedeno)

La intervenció de Trump ha estat curta, de poc més d'un quart d'hora; el president ha agraït "les oracions" de tots els seus seguidors mentre estava ingressat a l'hospital. Després ha dit que intensificarà els mítings de campanya perquè no pot "permetre que els Estats Units es converteixin en una nació socialista":

"No podem permetre que el nostre país es converteixi en una nació socialista. No podem deixar que això passi, i és el que passaria, o encara pitjor."

En les últimes hores, el seu equip de campanya ha anunciat dos mítings més a Pennsilvània i Iowa.

Amb to enèrgic, Trump ha assegurat que si ell ha pogut superar "el virus xinès" tan ràpid, el país també ho farà. I ha aprofitat per atacar el seu rival, el demòcrata moderat Joe Biden.

"La nostra nació derrotarà aquest terrible virus xinès. La ciència i la medicina erradicaran el virus xinès d'una vegada per totes, l'eliminarem del món. Ara hi ha grans rebrots a Europa, al Canadà, però desapareixerà, ja està desapareixent, i les vacunes ens ajudaran".

 

ARXIVAT A:
Trump Coronavirus Estats Units
Anar al contingut