Trump, primer president dels EUA que participa en una manifestació antiavortament

Trump havia defensat el dret a l'avortament, però ara vol aprofitar el nínxol de votants joves conservadors cristians i blancs que volen il·legalitzar-lo
Trump, primer president dels EUA que participa en una manifestació antiavortament
Washington

Trump, primer president dels EUA que participa en una manifestació antiavortament

Trump havia defensat el dret a l'avortament, però ara vol aprofitar el nínxol de votants joves conservadors cristians i blancs que volen il·legalitzar-lo
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump
Donald Trump s'adreça als milers de participants en la manifestació contra el dret a l'avortamen
Donald Trump s'adreça als milers de participants en la manifestació contra el dret a l'avortament

Donald Trump s'ha convertit en el primer president dels Estats Units a assistir a la marxa antiavortista que cada any se celebra a Washington. Enmig del setge mediàtic que provoca la cobertura de l'"impeachment" que està fent el Senat nord-americà en contra seu, Trump, expert en redirigir l'atenció dels mitjans segons el seu profit, ha aparegut enmig de la manifestació i ha rebut un bany de masses.

Unes 100.000 persones han omplert el centre de Washington reclamant que es criminalitzi la interrupció voluntària de l'embaràs, un dret reconegut als Estats Units des del 1973.

Amb el lema "Ser antiavortista és ser pro dona i feminista", riuades de nois i noies joves vinguts d'arreu dels Estats Units han mostrat el seu convenciment que totes les interrupcions de l'embaràs són un crim i que, a més, l'avortament és un símbol del domini masculí sobre les dones.

La 47ena marxa anual dels grups Pro-Vida a Washington ha aplegat unes 100.000 persones
La 47ena marxa anual dels grups Pro-Vida a Washington ha aplegat unes 100.000 persones (Reuters/Kevin Lamarque)

I enmig de tot plegat, el president nord-americà, Donald Trump, s'ha convertit en l'heroi de la multitud. Mai fins ara cap president s'havia atrevit a assistir físicament a la marxa antiavortista.

 

 

Els republicans, i en particular la base del partit de cristians evangèlics blancs, han convertit la batalla contra l'avortament legal en bandera electoral. Donald Trump ho ha aprofitat per fer campanya de cara a les eleccions de novembre i ha convertit la Marxa Pro Vida en un míting amb tota la parafernàlia electoralista.

El debat sobre l'avortament promet mobilitzar vots aquest any i els grups que s'oposen a la interrupció voluntària de l'embaràs han anunciat ja contribucions milionàries a les campanyes electorals dels republicans.

Cartells lloant la política anti avortament de Donald Trump
Cartells lloant la política anti avortament de Donald Trump (Reuters- Leah Millis)

 

Segons les darreres enquestes, un 61% dels ciutadans dels Estats Units es mostren a favor que la llei permeti la interrupció voluntària de l'embaràs en determinats supòsits.

El mateix Donald Trump s'havia manifestat en diverses ocasions "molt a favor" del dret a decidir sobre l'avortament. Però el 2016 va veure un sucós nínxol de votants joves, blancs i conservadors que demanen al Tribunal Suprem dels EUA que derogui la legalització de l'avortament i va canviar la seva opinió sobre aquest tema.

Ara, Trump ha aprofitat el seu discurs davant part del seu electoral per enumerar totes les mesures que ha impulsat per dificultar l'avortament des que és president dels Estats Units:

 


 

Restringir l'entrada d'embarassades als Estats Units

En paral·lel a la defensa de posar traves a l'avortament legal, el president nord-americà ha anunciat que endurirà les condicions per concedir visat d'entrada als Estats Units a dones embarassades de les que es sospiti que "planegen entrar per donar a llum en territori nord-americà".

Els Estats Units la ciutadania s'obté per naturalització o per naixement. Per aquesta raó, tot nadó nascut en territori nord-americà adquireix immediatament la ciutadania americana. Segons Donald Trump ara es posarà fre al denominat "turisme de maternitat".

El departament d'Estat ha enviat ordres a tots els consolats perquè rebutgin les peticions de visat de totes les dones embarassades que tinguin com a propòsit principal donar a llum als Estats Units perquè les criatures obtinguin la ciutadania. El document que s'ha enviat a tots els consolats dels Estats Units amb les noves restriccions parla d'"activitat criminal associada amb la indústria del turisme de maternitat".

La norma afecta als sol·licitants de vises B1/B2 que s'atorguen a visitants temporals amb fins turístics o de negocis.

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units Avortament Migracions