Donald Trump i el president xinès en una imatge d'arxiu (Reuters)
Donald Trump i el president xinès en una imatge d'arxiu (Reuters)

Trump "ordena" a les empreses dels Estats Units que marxin de la Xina

Trump està disposat a obrir un capítol més de la guerra comercial amb la Xina, fins i tot donant ordres a les seves empreses perquè marxin del país

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha arriba a la cimera del G7 a Biarritz amb un nou front obert: ara diu que està disposat a obrir un capítol més de la guerra comercial amb la Xina, fins i tot donant ordres a les seves empreses perquè marxin del país.

En una sèrie de tuits, Trump "ordena" que les empreses busquin una alternativa al gegant asiàtic:

"S'ha d'aturar i s'aturarà el robatori que la Xina fa dels EUA. Per la present, s'ordena a les nostres grans companyies que immediatament comencin a buscar alternatives a la Xina, incloent-hi la repatriació de les vostres companyies a casa i la fabricació dels productes als EUA."

És la resposta de Trump a la Xina, que aquest divendres ha anunciat aranzels del 10% a productes nord-americans per valor de 75.000 milions de dòlars. Era un moviment de Pequin que ja s'esperava, com a resposta a l'última ronda d'aranzels de Trump.

Trump assegura que els Estats Units no necessiten la Xina i afirma que anunciarà encara més represàlies.

Trump no té la potestat per obligar les empreses a tornar, però és indicatiu de l'estat d'ànim del president, que també ha descarregat contra el president de la Reserva Federal, Jerome Powell.

"La meva única pregunta és qui és el nostre princial enemic: Jay Powell o el president Xi, de la Xina?"

Trump ha fet aquesta acusació minuts després que Powell s'ha mostrat reticent a abaixar els tipus d'interès, com li ha exigit repetidament des de la Casa Blanca.

 

Donald Trump amb el president de la Reserva Federal, Jerome Powell (Reuters)

 

Powell ha assenyalat la guerra comercial del president com a causa principal de la incertesa econòmica i ha admès que el Banc Central té poques eines per pal·liar les seves conseqüències negatives. Després d'aquestes declaracions i dels tuits del president, la borsa de Wall Street ha caigut al voltant del 2%.

ARXIVAT A:
Trump XinaEstats Units
Anar al contingut