Washington

Trump ofereix als demòcrates un pacte per a la immigració a canvi de diners per al mur

Segons la portaveu demòcrata, Pelosi, el que presenta Trump és només una "recopilació de diverses iniciatives ja rebutjades en el passat"

RedaccióActualitzat

En el 29è dia de tancament de l'administració federal nord-americana, Donald Trump ha fet una oferta al Partit Demòcrata perquè desbloquegi fons per finançar la construcció del mur amb Mèxic.

Trump ho ha volgut emmarcar dins d'un gran pacte per la immigració. Com a senyal de bona voluntat, Trump ha ofert als demòcrates una moratòria de tres anys per regularitzar a 700.000 immigrants que van arribar fa anys amb els seus pares, que han sigut educats als Estats Units, però que hi viuen irregularment.

Igualment ha ofert una pròrroga de 3 anys perquè 300.000 immigrants a qui s'acaba el permís de treball puguin regularitzar la seva situació:

"Per generar la confiança i la bona voluntat necessàries per iniciar una reforma migratòria real, hi ha dos punts més al meu pla: el primer són tres anys de moratòria legislativa per a 700.000 DACA, menors que van arribar il·legalment amb els seus pares fa molts anys, quan eren petits. I segon, la nostra proposta preveu una extensió de tres anys de la protecció de l'estatus temporal, TPS. Això vol dir que els 300.000 immigrants a qui expira l'estatus especial tindran ara tres anys més de certesa, mentre el Congrés treballa en un acord d'immigració més ampli. Aquest pla resol la crisi més immediata, i és una crisi horrible. És una crisi humanitària com rarament veiem al nostre país. I dona suport humanitari, dona seguretat fronterera real i reobre immediatament el govern federal."

La portaveu demòcrata, Nancy Pelosi, ja ha dit que la proposta de Trump és inadmissible.

Segons Pelosi, el que es presenta com una concessió presidencial és només una "recopilació de diverses iniciatives ja rebutjades en el passat i cadascuna inacceptables".

Els demòcrates es neguen a donar a Trump els 5.700 milions de dòlars que necessita per construir el mur, la seva promesa emblemàtica de campanya.

El president ha parlat de "compromís fonamentat en el sentit comú", però la primera reacció dels demòcrates sembla indicar que el "tancament" de l'administració probablement continuarà.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut