Trump obre ara la porta a reunir-se amb l'Iran després de dos anys vorejant el conflicte
Trump i Macron, durant la conferència de premsa en l'últim dia de la cimera del G7 a Biarritz (EFE)
Biarritz

Trump obre ara la porta a reunir-se amb l'Iran després de dos anys vorejant el conflicte

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha obert la porta a una reunió amb el seu homòleg iranià, Hassan Rouhani, "si les circumstàncies són correctes".

Després de diverses mostres de tensió amb Teheran, fins i tot des d'abans de ser escollit president, Trump no s'ha negat a negociar un nou acord nuclear, tot i que ha insistit a qualificar de "mal acord" i "ridícul" l'acord de 2015, del qual va retirar els EUA fa un any i mig.

En el marc de la reunió del G7 a Biarritz, Trump ha fet una compareixença conjunta amb l'amfitrió, el president francès Emmanuel Macron. Allà, ha proclamat que l'Iran "és un país d'un potencial enorme" i ha afegit que "no és el mateix país que era fa dos anys i mig, quan vaig arribar al poder". Segons Trump, aleshores l'Iran era "l'estat número u del terror".

Ha estat Macron qui ha anunciat que "es donen les circumstàncies" per a una reunió entre els dos mandataris i també per arribar a un acord. El president francès ha assenyalat que tant ell com Trump estan d'acord que "l'Iran no hauria de tenir mai armes nuclears":

 

 

Per Macron, la sortida dels Estats Units de l'acord nuclear ha tingut el benefici de pressionar el règim dels aiatol·làs, a causa del deteriorament de l'economia iraniana, però també ha fet que Teheran reaccioni amb l'enriquiment d'urani en veure que no es respectava un pacte firmat:

"Trump vol un període molt més llarg [per arribar a un acord] i més llocs vigilats. D'altra banda, podem convèncer els iranians que vagin en aquesta direcció si els donem compensacions econòmiques."

 

 

ARXIVAT A:
IranEstats UnitsTrump Emmanuel Macron
Anar al contingut