Trump nomena un magnat del petroli secretari d'Estat

El nomenament de Rex Tillerson, president d'Exxon Mobil, amic de Putin i només amb experiència empresarial, per dur la diplomàcia dels Estats Units aixeca, de nou, la polèmica

RedaccióActualitzat

El nou secretari d'Estat nord-americà serà Rex Tillerson, fins ara màxim executiu de la petrolera Exxon-Mobil. El president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat de manera oficial aquest nomenament, que ja s'esperava. Tillerson, de 64 anys, té lligams estrets amb Rússia i coneix personalment el president rus, Vladímir Putin. Això pot dificultar que el Congrés confirmi el seu nomenament com a cap de la diplomàcia nord-americana.

La CIA ha acusat Rússia d'haver interferit en les eleccions a la presidència dels Estats Units a favor de Donald Trump. Però, precisament, Trump va remarcar fa uns dies que Tillerson coneix bé els protagonistes del joc polític mundial i que això l'afavoria com a candidat al càrrec.

També hi pot haver un conflicte d'interessos perquè aquest executiu de negocis es dediqui ara a la diplomàcia. De fet, el mateix Trump es troba en un cas similar. El president electe havia de donar garanties aquest dijous que els seus interessos empresarials no influiran en la seva gestió política. La seva compareixença de demà passat, però, ha quedat ajornada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut