Donald Trump relativitza la violència policial contra els afroamericans
Donald Trump relativitza la violència policial contra els afroamericans
Washington

Trump minimitza les morts d'afroamericans per violència policial

El president nord-americà obvia que proporcionalment els negres tenen tres vegades més possibilitats de morir a mans de la policia

Yasmin Córdoba Schwaneberg

Noves declaracions incendiàries de Donald Trump, que ha minimitzat el nombre de morts afroamericans a mans de la policia amb una afirmació esbiaixada:
 

Els blans també. Quina pregunta tan horrible. Els blancs també. Més blancs, per cert, més blancs!

 

Ha estat la resposta irritada i tendenciosa del president nord-americà a la periodista de la cadena CBS News, Catherine Herridge, que li ha preguntat en una entrevista a la Casa Blanca per què els afroamericans continuen morint a mans de la policia, en relació al cas de George Floyd a Minneapolis.

 

 

Trump no ha mentit, perquè en termes absoluts és veritat que moren més blancs, però ha obviat una dada clau, que la població blanca és la majoritària i supera la negra en més de 160 milions d'habitants.

 

Tres vegades més possibilitats de morir

Nombrosos estudis, entre els quals un d'investigadors de Harvard, demostren que proporcionalment la xifra de morts de persones negres a mans de la policia és tres vegades més alta que entre els blancs. De fet, els afroamericans tenen 2,8 cops més possibilitats de morir per trets o accions de la policia que els blancs.  
 

Els afroamericans tenen tres vegades més possibilitats de morir en mans de la policia
Els afroamericans tenen tres vegades més possibilitats de morir en mans de la policia (Reuters / Brian Snyder)

 

"A la gent li encanta la bandera confederada"

En la mateixa entrevista, Trump també ha defensat que s'utilitzi la bandera confederada, que és la que representava el bàndol que va perdre la guerra de Secessió als Estats Units (1861-1865) i que defensava l'esclavatge dels afroamericans.
 

A la gent li encanta. Conec gent a qui li agrada la bandera confederada i no pensen en l'esclavatge. Crec que és un tema de llibertat d'expressió, tant si es tracta de la bandera confederada com de "Black Lives Matter"

 


Patricia McCloskey amenaçant els manifestants que demanaven reformes al departament de policia de Saint Louis
Patricia McCloskey amenaçant els manifestants que demanaven reformes al departament de policia de Saint Louis (Reuters / Lawrence Bryant)


En una altra entrevista amb el mitjà conservador Townhall, Trump ha defensat el cas de la parella de Saint Louis que al juny va apuntar amb armes de foc els manifestants en una manifestació antiracista per demanar canvis jurídics arran de la mort de George Floyd.

 

"Amb sort, només els haurien apallissat brutalment. Anaven a saquejar la seva casa i cremar-la probablement, com van intentar amb les esglésies. Aquesta gent no van utilitzar les armes i eren armes legals."

 

 

ARXIVAT A:
George FloydRacismeProtestes EUATrump
Anar al contingut