Trump manté que ha guanyat "de molt": "Les eleccions no han acabat"

En un tuit publicat una hora abans de confirmar-se la victòria de Joe Biden, Trump assegura que ha guanyat les eleccions "de molt"

RedaccióActualitzat

Joe Biden ja celebra la seva victòria a les eleccions presidencial. Els principals mitjans nord-americans li atorguen una majoria folgada en vots electorals que el convertiran en el 46è president. L'actual president, però, no hi està d'acord. Donald Trump, no es dona per vençut i assegura que les eleccions encara no han acabat.

Una hora abans de confirmar-se la victòria demòcrata, Trump ha fet un tuit que ha sorprès la xarxa: "He guanyat les eleccions, de molt":

 

Una piulada que Twitter li ha tornat a marcar com a informació no fiable.

 

L'anunci de la victòria de Biden ha enxampat Trump jugant a golf a Virgínia, un dels seus esports preferits.
 

Trump jugant a golf a Virgínia poc després de conèixer la seva derrota a les eleccions
Trump jugant a golf a Virgínia poc després de conèixer la seva derrota a les eleccions (Reuters/Joshua Roberts)

Paral·lelament, la seva campanya ha informat que manté oberta la batalla legal pels resultats electorals. Trump insisteix, sense aportar proves, que s'estan recomptant milers de vots il·legals per canviar els resultats de les eleccions.

 

Trump acaba el seu comunicat assegurant que les eleccions les guanyen els "vots legals" i no els mitjans de comunicació.


70 milions de vots, malgrat tot

Donald Trump ha ampliat la seva base electoral en aquestes eleccions, i molt. Ha guanyat quatre milions d'electors respecte al 2016 i ara l'han votat més de 70 milions de persones.

La campanya de Trump continua plantejant litigis en el recompte en els estats clau, perquè diuen que hi ha frau. Tot i que no n'ha pogut presentar cap prova, molts dels seus partidaris n'estan convençuts.

 

De fet, mentre el recompte de vots continua, es multipliquen les manifestacions de partidaris de Trump davant dels centres electorals dels estats més disputats. Creuen --com ha dit el president sense presentar cap prova que ho acrediti-- que s'està produint un frau massiu. No tenen en compte que el que ara s'està escrutant són els més de 65 milions de vots per correu d'electors que, per por del coronavirus, no van votar de forma presencial i que majoritàriament són demòcrates.

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats UnitsEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut