Trump i la seva dona Melania arribant a Hèlsinki (Reuters)
Trump i la seva dona Melania arribant a Hèlsinki (Reuters)
Escòcia

Trump: "La Unió Europea és, ara, un enemic dels Estats Units"

El president nord-americà també ha afegit Rússia i la Xina a la llista d'enemics, poques hores abans de la seva reunió amb Putin

RedaccióActualitzat

El president nord-americà, Donald Trump, ha assegurat aquest diumenge que la Unió Europea, aliat històric dels EUA, és ara "un enemic del seu país" per la crisi d'aranzels en el comerç.

Trump, en una entrevista a la cadena CBS des del seu club de golf a Turnberry, Escòcia, ha dit que la Unió és enemiga del seu país pel maltractament que, segons ell, dispensen els europeus en l'aspecte comercial:

"Bé, crec que tenim molts enemics. Considero avui que la UE és ara un enemic, el que ens fa amb el comerç. No ho pensaries de la UE, però és un enemic. Estimo els països de la UE. Respecto els seus líders. Però, en un sentit comercial, realment s'han aprofitat de nosaltres, i molts d'aquests països estan a l'OTAN i no estan pagant la seva part."

 

Notícia relacionada: Trump demana als aliats que paguin el 4% en defensa a l'OTAN, el doble que ara

 

El president nord-americà va afegir més noms a la llista dels enemics però assegurant que això no vol dir que siguin dolents:

" Rússia és enemiga en alguns aspectes i la Xina és un enemic econòmicament. Però això no significa que siguin dolents. No significa res. Significa que són competitius."

 

Reunió amb Putin

 

Aquest dilluns Trump afronta la seva darrera etapa de la gira europea i es reuneix amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a Hèlsinki.


En aquesta entrevista a la CBS, el president nord-americà ha dit que la relació amb Rússia està "molt obstaculitzada" per la investigació en curs sobre la ingerència russa en les eleccions del 2016.

ARXIVAT A:
Trump
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut