El candidat republicà a la Casa Banca, Donald Trump (Reuters)
Eleccions Estats Units 2016

Trump i les seves declaracions polèmiques

Marta CarnicéActualitzat

En la carrera a la presidència nord-americana, Trump ha protagonitzat nombroses polèmiques i la seva rival a la Casa Blanca ha estat un dels principals blancs. En aquest sentit, ha animat Rússia a piratejar els correus electrònics que Hillary Clinton no va entregar a les autoritats durant la investigació per haver utilitzar el correu privat per a qüestions confidencials mentre era secretària d'Estat. "Rússia, si escoltes, espero que siguis capaç de trobar els 30.000 emails que falten".

Tampoc se n'ha estat de qüestionar la legalitat de les eleccions. En el tercer debat amb la candidata demòcrata, Hillary Clinton, va assegurar que no es comprometia a acceptar el resultat de les eleccions, perquè sospitava que hi pot haver frau. Poques hores després ho matisava, però al seu estil: afegint ferro, i deia que acataria el veredicte de les urnes si guanyava

"Acceptaré totalment els resultats d'aquests eleccions grans i històriques si guanyo."

De fet, els atacs a Hillary Clinton també han estat constants i, fins i tot ha arribat a insinuar que la candidata demòcrata anava drogada als debats : "Crec que caldria una prova de drogues abans del pròxim debat".

L'estat de salut dels candidats també va irrompre amb força a la campanya, després que Trump qüestiones la salut de Clinton i tots dos van acabar fent públics els seus informes mèdics.

En el seu discurs, Trump també ha arribat a acusar el president dels Estats Units, Barack Obama, de ser el fundador d'Estat Islàmic:

"En molts sentits, ja ho saben, ells honoren el president Obama, ell és el fundador d'Estat Islàmic. És el fundador. I jo diria que la cofundadora és la deshonesta Hillary Clinton."

Donald Trump tornava a encendre els ànims quan va denigrar els pares d'un soldat musulmà nord-americà mort el 2004 per un cotxe bomba a l'Iraq.

En el marc de la campanya, el diari nord-americà "The New York Times" ha assegurat que el candidat republicà a la Casa Blanca hauria utilitzat les pèrdues als seus negocis per no pagar impostos durant divuit anys.

El seu llenguatge directe i afilat l'han convertit en protagonista indiscutible arreu en els darrers mesos. Però a les xarxes també han tirat d'hemeroteca i, per exemple, Trump ha pogut veure com es feien virals unes imatges de 2007 en què es veu com irromp en un combat del Pressing Catch a l'estil Trump.

 

Torna enrere

Anar al contingut