Trump indulta el gall dindi Butter en la tradicional cerimònia a la Casa Blanca (EFE/Chris Kleponis)
Trump indulta el gall dindi Butter en la tradicional cerimònia a la Casa Blanca (EFE/Chris Kleponis)
Washington

Trump fa broma amb l'"impeachment" en l'indult dels galls dindis

El president dels Estats Units carrega contra els demòcrates i la premsa en la cerimònia d'indult d'un gall dindi abans del Dia d'Acció de Gràcies

Actualitzat

Es diuen Bread i Butter, pesen 20 quilos cadascun, i són dos galls dindis que sobreviuran al Dia d'Acció de Gràcies. És qüestió d'hores que 45 milions de companys seus acabin rostits i a la taula dels nord-americans; en canvi, ells dos han passat aquesta nit en un hotel de cinc estrelles a tocar de la Casa Blanca envoltats de luxes, atencions i bon pinso.

Convertits en estrelles, en Bread (Pa) i en Butter (Mantega) han acudit a la cita d'aquest dimarts amb Donald Trump. El president ha acabat indultant en Butter, però en Bread també s'ha salvat de la mort.

Després de ser indultats, els dos galls dindis els traslladaran a una granja d'aviram a l'aire lliure de la Universitat de Virgínia, on viuran tranquils la resta de la seva vida, acompanyats de gallines, oques i paons.

 

En Butter escolta el discurs de Donald Trump, aquest dimarts a la Casa Blanca (Reuters/Tom Brenner)

 

Trump no indulta ni els demòcrates ni la premsa

La festa a la Casa Blanca serveix, en teoria, per recordar els valors de la Diada d'Acció de Gràcies: la compassió, l'agraïment i el retrobament familiar. Però Trump no s'ha pogut estar d'aprofitar-ho per fer un miting contra els demòcrates i la premsa, a qui ha titllat de "voltors":

"M'esperava que en aquest esdeveniment hi hagués molta premsa, al cap i a la fi els galls dindis s'assemblen als voltors"

També ha tingut paraules dures cap al demòcrata Adam Schiff, president de la Comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants, que ha estat un dels encarregats de la investigació sobre si hi ha motius per sotmetre Trump a un procés de destitució:

"Per sort, en Bread i en Butter han estat especialment criats per mantenir-se tranquils en qualsevol situació, la qual cosa és molt important perquè ja han rebut citacions per aparèixer al soterrani d'Adam Schiff aquest dijous"

Trump ha aprofitat la compareixença per presumir que "el país mai ha tingut més èxit" que durant la seva presidència i ho ha volgut exemplificar amb l'operacio militar que va matar el líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi.

 

El lobby dels productors de gall dindi

Darrere de la cerimònia hi ha la Federació Nacional de Productors de Galls Dindis, el lobby que hàbilment ha sabut treure suc de la tradició i ha trobat en la Casa Blanca el millor aliat per publicitar el seu producte. Quan s'acosta Acció de Gràcies, la federació fa un seguiment gairebé al minut de l'activitat dels dos animals:

 

 

Tot plegat, en un moment d'augment de les dietes sense carn. 

 

En Butter, el gall dindi indultat per Trump aquest Dia d'Acció de Gràcies (EFE/Michael Reynolds)

 

La tradició d'indultar un gall dindi

L'indult a en Butter és un pas més d'una tradició a la política nord-americana. Era habitual que alguns productors regalessin galls dindis al president del país perquè se'ls mengés amb la família.

Harry Truman, John F. Kennedy o Ronald Reagan havien salvat la vida a algun exemplar que els impressionava, però no va ser fins que George Bush pare va arribar a la Casa Blanca que es va instaurar com a tradició. Des d'aleshores, quan s'acosta el Dia d'Acció de Gràcies el president de torn pronuncia les següents paraules:

"Per la present, us atorgo un perdó absolut"

Després de Bush pare, Bill Clinton, George Bush fill, Barack Obama i Donald Trump han seguit amb la tradició d'indultar galls dindis.

 

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut