Discurs de Michelle Obama contra Donald Trump (Reuters)

"Trump és el president equivocat": una convincent Michelle Obama tanca files amb Biden

Michelle Obama ha estat una de les primeres participants a la primera jornada d'una insòlita convenció demòcrata en format virtual per la pandèmia

RedaccióActualitzat

Als Estats Units, aquesta matinada ha començat la convenció del partit demòcrata, en format virtual a causa de la pandèmia. Els pesos pesants de la primera jornada han estat l'exprimera dama Michelle Obama, que ha carregat directament contra el successor del seu marit, i l'exaspirant Bernie Sanders, que clama per la unitat i suma esforços amb el líder del partit, Joe Biden, que lidera les enquestes per desbancar Donald Trump de la Casa Blanca. 

 

Els demòcrates han deixat de banda l'espectacle de masses i han fet una insòlita convenció telemàtica a causa del coronavirus. La convenció d'enguany havia de reunir milers de persones a Milwaukee (Wisconsin). El format en streaming ha canviat les ovacions i els aplaudiments per discursos solitaris des de diferents punts del país. 

Sala de control de la convenció demòcrata en streaming (Reuters)

 

L'actriu Eva Longoria ha actuat de mestra de cerimònies en una convenció centrada a enviar el missatge que el Partit Demòcrata és el que reflecteix els autèntics Estats Units:

"Hem de pensar més que en un partit; hem de pensar en el nucli de la nostra democràcia"

 

Objectiu comú: derrotar Trump

Diversos exlíders republicans ara votaran Joe Biden perquè creuen que amb Donald Trump la democràcia està amenaçada. I és que l'actual president nord-americà ha estat l'objectiu de totes les crítiques.

L'exrival de Biden a les primàries, el senador demòcrata Bernie Sanders, a diferència de fa 4 anys, li ha donat un suport incondicional i ha cridat els seus seguidors a votar-lo, encara que, com ell, no comparteixin el 100% el seu programa. L'alternativa, ha dit, és l'autoritarisme que comença a arrelar amb Trump:

"Ha mirat d'evitar que la gent voti. Ha soscavat el servei de correus dels Estats Units. Ha desplegat la policia i agents federals contra manifestants pacífics. Ha amenaçat de retardar les eleccions, i ha suggerit que no deixarà el càrrec si perd."

 

Sanders també ha acusat Trump d'anar a jugar a golf mentre la gent mor de Covid als Estats Units.

"Neró tocava el violí mentre Roma cremava, Trump juga a golf."

 

L'exprimera dama ataca Trump

La més efectiva, potser, Michelle Obama, que ha fet una crida perquè tothom vagi a votar com a millor antídot, ha dit, per fer avortar un possible intent de frau de Trump. Fent gala dels seus dots comunicatius, l'exprimera dama ha carregat contra el successor del seu marit:

"Trump és el president equivocat per al nostre país. Ha tingut temps de sobres per demostrar que podia fer la feina, però el supera. No està a l'altura del moment. No pot ser qui necessitem. És el que és"

 

60 segons per a Alexandria Ocasio-Cortez

Un partit unit i divers en què tenen cabuda des dels sectors més progressistes fins als conservadors fastiguejats de Trump. Una picada d'ullet als conservadors desencantats i una altra, aquesta important, a l'ala esquerra del partit que va perdre les primàries.

La convenció, que durarà fins dijous, també comptarà amb els discursos de l'exsecretària d'estat Hillary Clinton i de Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units; i també de la congressista demòcrata per Nova York, Alexandria Ocasio-Cortez que representa el sector més progressista del partit i a qui li han donat un minut per al seu parlament.

Ocasio-Cortez s'hi ha referit a través de Twitter citant un poema de Benjamin May: "Només tinc un minut, però sé que l'he d'aprofitar"

 

Minut de silenci per George Floyd

A l'inici de la convenció, ha fet una intervenció Philonise Floyd, germà de George Floyd, el ciutadà afroamericà que va morir sota el genoll d'un agent de la Policia de Minneapolis mentre implorava que no l'aixafessin perquè no podia respirar.

Després de recordar la figura del seu germà i la de "moltes altres ànimes perdudes per l'odi i la injustícia", s'ha fet un minut de silenci en memòria seva.

 

Biden lidera les enquestes

Trump ha contraprogramat la convenció demòcrata i farà discursos aquesta setmana a Minnesota, Wisconsin i Arizona.

 

La plataforma dels demòcrates pretén abastar un gran espectre polític i deixar Trump només amb la dreta i l'extrema dreta. De moment, els funciona i Biden el passa 8 punts en els sondejos. Les eleccions a la presidència dels Estats Units seran el 3 de novembre. 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsJoe BidenEleccions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut