Fotomuntatge de Trump amb el cos de Rocky Balboa que el president dels Estats Units ha penjat al seu compte de Twitter (@realdonaldtrump)
Fotomuntatge de Trump amb el cos de Rocky Balboa que el president dels Estats Units ha penjat al seu compte de Twitter (@realdonaldtrump)

Trump tuiteja un fotomuntatge d'ell com a Rocky en ple procés d'"impeachment"

El president dels Estats Units no ha afegit cap comentari a la imatge, cosa que ha fet que sorgissin diverses teories sobre el missatge

R. RadóActualitzat

És habitual que Donald Trump utilitzi les xarxes socials com el principal canal on fer declaracions polítiques. Però la imatge que ha publicat aquest dimecres ha sobtat bona part dels seus seguidors el dia abans d'Acció de Gràcies, una festa que Trump passa a Florida després d'haver indultat dos galls dindis abans de deixar la Casa Blanca.

En ple procés d'"impeachment" i amb les presidencials de l'any vinent a l'horitzó, el president dels Estats Units ha ha penjat a Twitter i Instagram un fotomuntatge emulant l'actor Sylvester Stallone a "Rocky III".

 

 

La imatge, fàcilment detectable com a retocada, mostra la cara de Trump damunt del cos d'un boxejador musculat, amb guants, cinturó de campió i les cordes del quadrilàter amb els colors blanc, vermell i blau de la bandera dels Estats Units.

 

Diverses hipòtesis sobre el significat

Trump no afegeix cap comentari a la foto, cosa que ha fet que sorgissin diverses teories sobre el missatge que pretén donar el president dels Estats Units.

El tuit s'ha publicat el mateix dia que l'administració Trump ha informat que el PIB ha crescut a un ritme del 2,1% anual entre juliol i setembre, dues dècimes més del que es preveia i una dècima més que l'increment registrat en el trimestre anterior.

Una altra teoria és que el fotomuntatge vol respondre a les especulacions sobre l'estat de salut del president nord-americà, que la setmana passada es va fer una revisió no prevista a l'hospital militar Walter Reed. En un míting aquest dimarts a Florida, Trump, de 73 anys, va criticar els rumors sobre un problema cardíac basats en el fet que no portava corbata quan va sortir del centre mèdic:

"És veritat, no portava corbata. Per què he de portar corbata si la primera cosa que fan és dir-me 'tregui's la camisa, senyor, mostri'ns aquest tors magnífic'. No han vist mai un tors així."

Poc després que el president piulés el fotomuntatge, el compte de la Casa Blanca ha tuitejat que el Congrés no treballa aquesta setmana, però que això "no fa que Donald Trump deixi de treballar fort per als americans":

 

 

La reacció a la xarxa

La piulada de Trump ha generat tot tipus de reaccions, entre les quals les que comparen el president dels Estats Units amb Rocky:

 

"El president es pensa que és Rocky, però a diferència de Donald Trump, Rocky estava disposat a lluitar contra els russos."

 

Altres no només analitzen la figura de Rocky, sinó també la del seu antagonista, el boxejador soviètic Ivan Drago:

 

"Excepte que Rocky va lluitar contra els russos. I va clavar una pallissa als russos. No es va ficar al llit amb Ivan Drago com tu, Donald Trump."

 

També hi havia qui comparava les publicacions d'aquest dimecres als Instagrams de Trump i de la cancellera alemanya, Angela Merkel, per concloure que "realment, hi ha diverses formes de lideratge":

 

 

I també qui ha proposat que Trump-Rocky sigui el retrat presidencial del 45è president dels Estats Units a la National Portrait Gallery... força diferent del de Barack Obama:

 

 

Twitter, la perillosa joguina de Trump

No és la primera vegada que Trump publica tuits amb fotomuntatges d'aquest estil des que va arribar a la presidència. A l'abril va recórrer a la popular sèrie "Joc de trons" per celebrar que el fiscal William Barr no havia trobat proves de la ingerència russa en la campanya que el va portar a la Casa Blanca:

 

No era la primera referència de Trump a la sèrie d'HBO: per advertir l'Iran de la imminent imposició de sancions, va tuitejar "Sanctions are coming", emulant el "Winter is coming" de la saga de George R. R. Martin:

 

 

El cop que el president nord-americà va crear més enrenou va ser quan va fer un tuit a mitjanit amb una paraula desconeguda: "covfefe". Mentre tothom especulava, no sense ironia, sobre el significat de "covfefe", Trump es va limitar a preguntar-se "qui pot esbrinar el veritable significat de 'covfefe'? A gaudir!":

 

 

 

ARXIVAT A:
TwitterTrump Viral Estats Units
Anar al contingut