Trump carrega contra la política migratòria d'Europa (EFE)
Trump carrega contra la política migratòria d'Europa (EFE)
Washington

Trump: "Els Estats Units no seran un camp de refugiats, no passarà com a Europa"

El president nord-americà radicalitza el seu discurs contra la immigració davant les crítiques de demòcrates i també de republicans

RedaccióActualitzat

Donald Trump assegura que els Estats Units no es convertiran en un camp de refugiats com passa, afirma, a Europa. En un acte a la Casa Blanca, el president nord-americà ha accentuat el seu discurs antiimmigració, l'endemà que la seva dona, Melania, digués que s'ha de "governar amb el cor" i que "detesta veure els nens separats de les seves famílies", en al·lusió a la situació de la frontera amb Mèxic.

Trump s'ha distanciat clarament de la política europea sobre els immigrants:

"Els Estats Units no seran un camp de refugiats, no seran un complex ple de refugiats detinguts, no ho seran. Mireu el que passa a Europa! Mireu el que passa en altres llocs! No permetrem que això passi als Estats Units, no pas durant el meu mandat."

I afegeix:

"És un gran error per part de tot Europa acceptar milions de persones que de manera radical i violenta han canviat la seva cultura."

Trump havia criticat abans, via Twitter, la crisi que viu el govern alemany per les polítiques migratòries.

"El poble alemany està donant l'esquena als seus governants perquè la immigració està sacsejant la dèbil coalició de Berlín. La delinqüència a Alemanya està augmentant. És un gran error comès a tot Europa acceptar milions de persones que radicalment i violentament han canviat la seva cultura!"

 

 

Crítiques a la "tolerància zero" impulsada per Trump

El president nord-americà envia aquest missatge: "Si travesses la frontera de manera il·legal, seràs processat."

Tot plegat quan prop de 2.000 menors immigrants han estat separats de les seves famílies en la frontera amb Mèxic en només un mes i mig. És la política de "tolerància zero" amb la immigració il·legal que impulsa Trump. Els demòcrates, però també els republicans i, fins i tot, la seva dona, Melania, han criticat sense embuts aquesta política.

Amb aquesta actitud, Trump pretén forçar els demòcrates a negociar una reforma migratòria que inclogui 25.000 milions de dòlars per finançar el mur de sepàració amb Mèxic. 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsDrets humansMigracions
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut