Trump diu a Europa que es faci càrrec de 800 jihadistes o els haurà d'alliberar
Donald Trump, president dels Estats Units (Arxiu)

Trump diu a Europa que es faci càrrec de 800 jihadistes o els haurà d'alliberar

El president nord-americà llença així un dard a la UE coincidint amb l'imminent anunci de la derrota d'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump demana als seus aliats europeus i, en particular, al Regne Unit, Alemanya i França que es facin càrrec dels més de 800 combatents d'Estat Islàmic capturats pels nord-americans i els seus aliats a Síria. La petició coincideix amb l'anunci imminent de victòria sobre el califat que el grup va establir a cavall d'aquest país àrab i l'Iraq.

Es tracta de jihadistes d'origen europeu que van ser capturats sobre el terreny. Trump vol que siguin els aliats europeus els que s'encarreguin de jutjar els combatents islamistes detinguts.


Trump afirma que, arribat el moment, els Estats Units es veuran "obligats" a alliberar aquests combatents, que, ha dit, no voldria veure escampar-se per Europa.


El president nord-americà pressiona així els seus aliats quan està a punt d'anunciar la derrota d'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq. Els jihadistes només retenen un minúscul enclavament de mig quilòmetre quadrat, a tocar de l'Iraq, del que va ser el seu califat. Tanmateix, espera a confirmar la retirada militar fins que no sigui oficial la victòria total sobre el califat.

"Tal com vaig dir a la declaració que ahir vaig adreçar a la Unió Europea, l'exèrcit dels Estats Units, els nostres socis de coalició i les forces democràtiques de Síria han alliberat virtualment tot el territori prèviament en mans d'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq. Probablement, la setmana que ve s'anunciarà formalment que tenim el 100% del califat, però esperaré l'anunci oficial. No vull parlar massa d'hora."

L'enviat especial dels Estats Units a Síria, James Franklin Jeffrey, ha assegurat que la retirada serà gradual i pactada amb els aliats. Jeffrey ho ha dit des de la Conferència de Seguretat de Munic.

Coincidint amb l'anunci, el president de Síria, Bashar al-​Assad ha advertit als grups aliats dels nord-americans, com els kurds, que un cop es culmini la retirada quedaran desprotegits.

ARXIVAT A:
Trump Estat IslàmicUnió EuropeaEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut