Trump i Bolsonaro s'han intercanviat samarretes de les seleccions del Brasil i dels Estats Units amb els seus noms (Reuters)
Trump i Bolsonaro s'han intercanviat samarretes de les seleccions del Brasil i dels Estats Units amb els seus noms (Reuters)
Washington

Trump diu a Bolsonaro que vol que el Brasil sigui un aliat militar preferent

En una reunió a la Casa Blanca, el president nord-americà ha dit que el Brasil i els Estats Units "no han estat mai tan a prop com ara"

RedaccióActualitzat

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, s'ha reunit aquest dimarts amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, a la Casa Blanca. Durant la trobada, Trump s'ha mostrat partidari que el Brasil tingui "privilegis militars" semblants als que reben els aliats dels Estats Units que són membres de l'OTAN.

Escèptics sobre el canvi climàtic, els dos mandataris pensen intensificar la seva col·laboració militar. El president nord-americà defensa la incorporació del Brasil a l'OCDE, el considerat club dels països rics. El gegant sud-americà ho va demanar l'any passat. El suport dels Estats Units pot agilitar el seu ingrés.

L'objectiu de Bolsonaro en aquest viatge a Washington era que els Estats Units considerés el Brasil un aliat militar estratègic. Trump ha estat receptiu. Vol que sigui un aliat preferent:

"Designaré el Brasil com un aliat estratègic fora de l'OTAN, o potser fins i tot possiblement un aliat a l'OTAN. Hauria de parlar amb molta gent, però potser serà un aliat a l'OTAN"

 

Gran sintonia entre Trump i Bolsonaro a la compareixença informativa (Reuters)

Intercanvi de samarretes de les seleccions de futbol

Un cop al Despatx Oval, Jair Bolsonaro ha regalat una samarreta de la selecció brasilera de futbol al mandatari nord-americà, amb el número 10 del mític Pelé, però amb el cognom Trump. De fet, ha estat un intercanvi de samarretes, ja que el president nord-americà també n'ha regalat una de la selecció nacional dels Estats Units al líder ultradretà, amb el número 19 i el nom del president brasiler.

Donald Trump ha destacat que Brasil és una "gran potència" en futbol i que encara recorda grans jugadors com Pelé.
 

Els dos presidents volen intensificar la cooperació comercial i militar (Reuters) 

En una compareixença informativa conjunta, Trump ha assegurat que el Brasil i els Estats Units "no han estat mai tan a prop com ara". I ha remarcat que vol tancar acords militars, comercials i d'immigració.

"Estem treballant en emplaçaments i opcions militars, també en fer que els visats es tramitin de manera més fàcil, un dels grans elements de la relació és el comerç. Crec que el comerç amb el Brasil creixerà substancialment en les dues direccions, així ho espero"

El president Trump no ha estalviat elogis per al seu homòleg brasiler:

"És un gran honor tenir el president Bolsonaro aquí. Ha fet un treball excel·lent i ha competit en una campanya electoral increïble. Alguns diuen que a la gent els recordava una mica a la nostra campanya, i això m'honora"

I Bolsonaro ha correspost. El líder d'extrema dreta ha destacat el "canvi de lideratge" al Brasil "després d'unes dècades de presidents antinord-americans."

"Tenim moltes coses en comú amb el senyor Donald Trump i això és per a mi un motiu d'orgull i satisfacció. Ell vol uns Estats Units grans, jo també vull un Brasil gran.  A partir d'aquest moment, el Brasil estarà més que mai en contacte amb els Estats Units"

Després de reunir-se amb Trump a la Casa Blanca, Bolsonaro té previst visitar l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) i pronunciar una conferència a la Cambra de Comerç dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Trump Jair BolsonaroEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut