Desclassificació informe FBI
Desclassificació informe FBI
Washington

Trump desclassifica un informe republicà que qüestiona l'FBI

Creu que el dossier és la prova que tota la trama russa és l'invent d'un FBI corromput que vol destruir-lo

RedaccióActualitzat

Donald Trump acaba d'obrir una crisi sense precedents als Estats Units. S'ha originat una tempesta política quan el president Donald Trump ha autoritzat la publicació d'un informe elaborat pels republicans, amb informació confidencial, que critica durament l'FBI. És un intent en tota regla de desacreditar la policia federal. 

Donald Trump s'ha convertit aquest divendres en el primer president que desclassifica documents secrets en contra de la voluntat del cap de l'FBI i del cap del Departament de Justícia, que ell mateix va nomenar.

Per què ha jugat tan fort? Perquè creu que el dossier és la prova que tota la trama russa és l'invent d'un FBI corromput que vol destruir-lo.

L'informe, redactat només pels republicans amb material d'intel·ligència, explica com els serveis secrets van convèncer un jutge que autoritzés tres vegades les escoltes a un assessor de Trump amb vincles amb Rússia. No li haurien dit que part de les sospites sortien d'una informació facilitada per un exespia vinculat amb la campanya de Clinton.

És a dir, l'FBI hauria enganyat la justícia per esquitxar Trump. I així s'expressava Trump després de la publicació de l'informe:

"Crec que és una desgràcia el que està passant al nostre país. I, quan observeu això i veieu això i tantes altres coses, el que passa és que molta gent s'ha d'avergonyir de si mateixos. I, molt pitjor que això".

Aquesta és la versió de Trump. A l'FBI expliquen que li van suplicar que no fes pública aquesta informació secreta, que aquest dossier estava manipulat, tret de context i posava en risc altres operacions.

També li van suggerir que tenien altres indicis per espiar aquell assessor de Trump, sospitós de ser un agent rus. L'agència i els demòcrates consideren gravíssima la desautorització de Trump. Així ha parlat Adam Schiff, congressista demòcrata:

"Això està dissenyat per impugnar la credibilitat de l'FBI, per minar la investigació, per donar munició al president per atacar-la".

I això no s'acaba aquí, perquè el xoc entre Trump i l'FBI és tan gros que ningú descarta la dimissió d'algun alt responsable. És precisament el que fa temps que esperava el president, perquè així podrien col·locar-hi algú realment obedient que entorpeixi o faci descarrilar la investigació de la trama russa que tant l'amenaça.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut