Membre de les forces de seguretat turques a la ciutat d'Azaz, al nord de Síria, tocant a la frontera amb Turquia (Reuters)
Membre de les forces de seguretat turques a la ciutat d'Azaz, al nord de Síria, tocant a la frontera amb Turquia (Reuters)

Trump demana a Erdogan que "limiti" els atacs contra les milícies kurdes a Síria

L'ofensiva turca ha causat un centenar de morts en quatre dies i ha obligat 5.000 persones a fugir a la ciutat d'Afrin

RedaccióActualitzat

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, continua endavant amb la seva ofensiva militar contra les milícies kurdes del nord de Síria, tocant la frontera turca. L'operació militar va començar dissabte i des d'aleshores ja hi ha hagut un centenar de morts. Almenys 5.000 persones han hagut de fugir de casa seva a la ciutat d'Afrin i la rodalia, una zona controlada pels kurds.

Davant d'aquesta situació, la comunitat internacional bàsicament guarda silenci. Donald Trump ha mogut peça, però només per demanar moderació en els atacs. En una conversa telefònica, el mandatari nord-americà ha demanat a Erdogan que "limiti les operacions militars i eviti víctimes civils i l'augment de persones desplaçades i refugiades", segons assenyala un comunicat de la Casa Blanca. El president dels Estats Units ha remarcat que "les dues nacions han de centrar-se en l'objectiu comú d'aconseguir una derrota duradora contra Estat Islàmic".

Aquesta conversa entre Trump i Erdogan arriba després que Erdogan acusés aquest dimecres els Estats Units de planejar la creació d'un "estat terrorista" a càrrec de les milícies kurdes a Síria, i no haver complert la seva promesa d'allunyar aquestes forces de la frontera turca.

 

 

A més dels 5.000 civils desplaçats, n'hi ha més de 300.000 que estan en situació de risc a la zona d'Afrin, segons les Nacions Unides. De moment, els centenars de bombardejos de les últimes hores han afectat només la rodalia de la ciutat. Molta gent s'ha dirigit cap al centre de la població o ha marxat en direcció a Alep. Però el règim d'Al-Assad ha prohibit que els desplaçats entrin a Alep. Per tant, hi ha moltes persones atrapades entre els bombardejos turcs i els sirians.

Notícia relacionada: Batalla campal a l'aeroport de Hannover entre turcs i kurds

Anar al contingut