Donald Trump al despatx oval, divendres passat (Reuters)
Donald Trump al despatx oval, divendres passat (Reuters)
EUA

Trump defensa els homes acusats "falsament" de violència masclista

El president dels Estats Units torna a encendre la polèmica sobre els abusos sexuals i la violència masclista en denunciar que les falses acusacions destrueixen la vida i la carrera de molts homes

Juli RodésActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat generar polèmica, aquest cap de setmana, sobre una qüestió tan delicada com les denúncies de violència de gènere.

El mitjà elegit, una vegada més, és la xarxa social Twitter, on Trump ha fet un missatge en què parla de les vides "destruïdes" per "simples acusacions" i remarca que "algú falsament acusat" perd la seva vida personal i la seva carrera professional per sempre.

Trump no cita cap nom, però el missatge, enviat dissabte, arriba després que aquesta setmana hagin renunciat al càrrec dos integrants d'alt nivell del seu equip: Rob Porter. secretari del gabinet, i David Sorensen, escriptor de discursos presidencials, acusats per les seves ex-esposes de conducta violenta i abusos físics i emocionals.

Tot plegat enmig d'una tempesta política que arriba fins al cap de gabinet, John F. Kelly, que va assumir el càrrec l'estiu passat amb la missió de resoldre els problemes interns de la Casa Blanca.  

 

Moltes veus han expressat públicament el seu suport al punt de vista expressat per Trump, però moltes altres li retreuen que només veu víctimes en una banda -els homes falsament acusats- i no en l'altra -les dones agredides-, cap a la qual no mostra cap empatia.

En aquest mateix sentit, diversos experts consultats per mitjans nord-americans també coincideixen a dir que l'argument de Trump seria inapel·lable si no hagués pres partit només a favor dels seus assessors i també hagués expressat la seva preocupació per les dones i la conducta de què poden haver estat víctimes.

Per acabar de reblar el clau, Trump va fer un altre missatge, diumenge, en què tornava a acusar "els mitjans de comunicació de les 'fake news' (notícies falses)" de fixar-se només en les notícies negatives i no explicar les "moltes coses positives que passen al país".

 

ARXIVAT A:
Masclisme Violència masclistaEstat IslàmicTrump
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut