Trump, durant la conferència de premsa que ha fet aquest dimarts a Nova York (Reuters)
Trump, durant la conferència de premsa que ha fet aquest dimarts a Nova York (Reuters)
Nova York

Trump culpa tant neonazis com antiracistes de la violència a Charlottesville

El president dels Estats Units ha qualificat d'"horribles" els fets de Charlottesville, però ha insistit que no tots els que van acudir a la protesta eren neonazis o supremacistes blancs

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha responsabilitzat tant els grups neonazis i supremacistes com els manifestants d'esquerra de la violència d'aquest cap de setmana a Charlottesville. Una dona va morir dissabte i diverses persones van resultar ferides en l'atropellament en una protesta contra el racisme a la localitat de Virgínia.

"Va haver-hi, d'una banda, un grup que va ser dolent i va haver-hi, a l'altra banda, un grup que també va ser molt violent"

Trump ha qualificat d'"horribles" els fets de Charlottesville, però ha insistit que no tots els que van acudir a la protesta eren neonazis o supremacistes blancs.

"Molta gent també era allà per protestar per la retirada d'una estàtua de Robert E. Lee. Aquesta setmana és Robert E. Lee, em pregunto, serà George Washington la setmana que ve? Era propietari d'esclaus, traurem també les estàtues de George Washington?"

El president nord-americà ha defensat amb vehemència la seva reacció als fets de Charlottesville, després de les crítiques rebudes per haver esperat dos dies a condemnar explícitament el Ku Klux Klan, els neonazis i els supremacistes blancs que hi havia. Originalment, Trump havia responsabilitzat "moltes parts" de "l'odi i el fanatisme" vistos a Virgínia.

L'endemà de censurar directament els grups racistes, Trump ha recuperat la seva línia inicial i ha insistit a repartir culpes pels disturbis.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut