Trump castiga Pelosi i li anul·la un viatge perquè "es quedi a negociar" el mur
Autobús on viatjaven els congressistes (Reuters)

Trump castiga Pelosi i li anul·la un viatge perquè "es quedi a negociar" el mur

Trump ha anunciat que, a causa del tancament parcial de l'administració, cancel·lava també la visita de la seva delegació al Fòrum Econòmic de Davos

RedaccióActualitzat

Trump cancel·la un viatge internacional d'una delegació de congressistes encapçalada per la demòcrata Nancy Pelosi, just quan estaven a punt de pujar a l'avió. En un gest inusual, el president nord-americà força la presidenta del Congrés a quedar-se a Washington per negociar la partida per al mur de Mèxic.

Més conseqüències de la crisi oberta als Estats Units per l'enfrontament de Trump amb el poder legislatiu, arran del seu polèmic mur amb Mèxic. Aquesta nit Trump ha anunciat que, a causa del tancament parcial de l'administració, cancel·lava la visita de la seva delegació al Fòrum Econòmic de Davos. Però aquest no és l'únic viatge que Trump ha decidit anul·lar.

L'autobús de l'exèrcit que havia de portar Nancy Pelosi a l'aeroport donava voltes al Capitoli amb alguns congressistes a dins. A bord d'un avió militar, tots havien de fer un viatge a Brussel·les, Egipte i l'Afganistan per visitar tropes, comandaments i aliats.

Només faltava recollir la presidenta del Congrés quan, de sobte, Trump li va enviar una carta anunciant que "s'ajornava l'excursió":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

 

"A causa del tancament del govern, lamento informar-la que la seva excursió de set dies ha estat ajornada. Val més que es quedi a Washington negociant amb mi la tan necessària seguretat a la frontera. Si vol, pot fer el viatge en avions comercials".

 

Trump, en qualitat de comandant en cap, té la potestat de vetar vols militars.

És el càstig i el gest de força sense precedents que aplica sobre Pelosi, que el dia abans li havia suggerit que posposés el discurs anual de l'estat de la unió previst per a finals de mes al Congrés mentre no s'acabés el tancament parcial de govern.

Nancy Pelosi (Reuters)


Trump no pensa firmar el pressupost fins que els demòcrates no li financin el mur amb Mèxic, i Pelosi ho considera un luxe:

" La insistència del president sobre el mur és un luxe que el país no es pot permetre"

 

Fa 28 dies que 800.000 funcionaris i 400.000 externs no cobren ni un dòlar i, això, en un país addicte al crèdit i on molts van al dia, comença a ser insostenible per a molts. I l'angoixa creix mentre ningú veu un final proper a la crisi.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut