Washington

Trump assegura que amb el seu mandat comença un "moviment" per al canvi

El president electe assumirà el càrrec en un cerimònia davant del Capitoli aquest divendres a la tarda

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha arribat aquest dijous a la tarda a Washington, on aquest divendres a la tarda, hora catalana, serà investit 45è president dels Estats Units. En la seva intervenció a la festa organitzada al Memorial de Lincoln, el president electe ha promès davant dels seus seguidors que, amb el seu mandat, comença "un moviment molt especial" per al canvi. Trump ha assegurat que el seu govern "unificarà el país" i que els nord-americans, junts, faran coses "increïbles".

"Tots estàvem cansats de veure el que estava passant i volíem un canvi. Ara veurem una cosa increïble"

El magnat ha aterrat a la base d'Andrews, als afores de la capital, a bord d'un avió militar i acompanyat de bona part de la seva família. Visitar el seu hotel a la ciutat ha estat la primera activitat de Trump a Washington, on també ha fet una ofrena a la tomba del soldat desconegut, al cementiri d'Arlington, en companyia del vicepresident electe, Mike Pence. En aquest cementiri, on hi ha enterrats 400.000 soldats, Trump ha volgut recordar tots els caiguts de totes les guerres on han participat els Estats Units. 

 

 

Un concert multitudinari al monument a Lincoln ha completat l'agenda de la vigília de la investidura. L'acte ha estat marcat per l'absència de grans noms. Així com, el 2009, amb Obama, van cantar, entre altres, U2, Beyoncé, Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi o Shakira, l'equip de Trump no ha trobat cap nom de relleu i es podran escoltar, sobretot, molts temes country. Sí que hi ha anat, per exemple, l'actor Jon Voight, que ha fet un discurs de suport.

Compte enrere per a la investidura

Washington ja respira aires d'investidura. Tant l'escenari de la cerimònia com el marxandatge estan preparats. També han sortit al carrer partidaris tant d'Obama com de Trump, i s'han organitzat protestes de col·lectius com els homosexuals. Tot plegat es pot veure en aquest recull de tuits:

Trump passarà la nit a la Blair House, una mansió situada prop de la Casa Blanca i on s'allotgen els caps d'estat de visita oficial a Washington.

Aquest divendres, abans de la investidura, Trump anirà a missa en família i després aniran a la Casa Blanca a fer el te convidats pel president sortint, Barack Obama, i la seva dona, Michelle.

La cerimònia d'investidura, davant del Capitoli, començarà a les 19.30 i es preveu que a les 20.01 Trump ja sigui el nou president dels Estats Units.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut