Pensant ja en les eleccions del novembre de l'any que ve (EFE)
Pensant ja en les eleccions del novembre de l'any que ve (EFE)
Orlando

Trump arrenca la campanya per a la reelecció amb un míting multitudinari a Florida

El president nord-americà ha presentat la seva candidatura per a les presidencials de l'any que ve amb un nou discurs contundent contra els demòcrates

RedaccióActualitzat

Donald Trump vol sortir reelegit a les presidencials del novembre de l'any que ve. Aquesta matinada ha donat oficialment el tret de sortida a la campanya davant de 20.000 incondicionals en un pavelló esportiu d'Orlando, a Florida. I ha fet una crida aferrissada als seus seguidors a provocar un terratrèmol a les urnes contra els demòcrates. "Mantinguem gran Amèrica" és el nou eslògan de Trump per continuar a la Casa Blanca un segon mandat.

La filtració d'un sondeig deixava Trump darrere del demòcrata Joe Biden en estats clau com Pennsilvània, Wisconsin o Michigan. Per això, el màxim mandatari dels Estats Units ha volgut arrencar la campanya amb un bany de masses. Ha triat Florida, l'estat frontissa més gran del país, on milers de persones han mostrat entusiasme per les seves promeses i ocurrències.

 

Donald Trump en la seva salsa, davant de 20.000 incondicionals (Reuters)
 

Orlando, Florida, primera etapa d'una llarga campanya electoral (Reuters)


De fet han estat els missatges de sempre, carregant contra la premsa i els demòcrates, els quals acusa de voler dividir el país, destruir la Constitució i implantar el socialisme. Les eleccions de l'any que ve no són un plebiscit sobre el seu mandat, assegura Trump, sinó sobre la supervivència dels valors fundacionals:

"Aquestes eleccions no són simplement un veredicte sobre el progrés increïble que hem aconseguit, sinó un veredicte sobre la conducta antiamericana d'aquells que intenten debilitar la nostra gran democràcia i debilitar-vos a vosaltres."


Donald Trump no s'ha referit pràcticament a cap dels 23 demòcrates que aspiren a batre'l a les eleccions del novembre que ve, uns candidats que també han escollit una ciutat de Florida per al seu primer debat abans de les primeres eleccions primàries. Serà a Miami el dimecres i el dijous de la setmana que ve.

 

Un dels dobles de Trump que van anar al míting (Reuters)
 

Personatges pintorescos en l'acte d'aquesta matinada a Orlando (Reuters)


Relleu a la Secretaria de Defensa

Tot plegat agafa Trump en plena crisi pel sobtat canvi al Pentàgon. El secretari de Defensa, Patrick Shanahan, deixarà el càrrec després que han sortit a la llum sospites de violència masclista contra la seva exdona. Donald Trump ja ha anunciat, per Twitter, qui proposarà com a nou home fort al Pentàgon. Serà Mark Esper, cap de l'Exèrcit de Terra. Esper haurà de gestionar l'augment de les tensions amb l'Iran.

El president nord-americà lloa la feina de Shanahan i diu que no dubta que el seu successor farà "una feina fantàstica".

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsEleccions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut