Washington

Trump anuncia un viatge a Espanya en la trobada amb el rei Felip

Actualitzat

El rei Felip VI ha acabat aquest dimarts la visita oficial als Estats Units amb una trobada amb el president Donald Trump. A la Casa Blanca, Trump ha anunciat el seu desig de visitar Espanya i ha qualificat d'"excel·lent" la relació comercial i en matèria de defensa que mantenen tots dos països, "especialment ara mateix".

"La nostra relació ha estat extraordinària durant molts anys i crec que especialment ara mateix. Una relació comercial excel·lent i, també, la relació militar, pràcticament tot el que es podria tenir. Així que estimem Espanya"

Els dos caps d'Estat han mostrat bona sintonia, en un moment en què la relació de la primera potència mundial amb la Unió Europea s'ha deteriorat notablement per la guerra comercial oberta per Trump per la seva pujada d'aranzels. On també s'han constatat discrepàncies és en matèria d'immigració, després de les dures crítiques de Trump contra la política d'Alemanya en aquest àmbit, que ell ha relacionat amb un augment de la criminalitat.

El monarca espanyol, el mateix dia que complia quatre anys com a rei, ha agraït a Trump la rebuda i ha qualificat d'"excel·lent" la relació entre tots dos països:

"Hi ha molts assumptes d'interès comú i compartim esforços en molts àmbits. Però, a més a més, hi ha un aspecte bàsic en comú, que és la valoració de la democràcia"

La trobada, a la qual també hi eren la reina Letícia i Melania Trump, ha durat al voltant d'una hora i un quart. A diferència de quan el rei es va trobar amb Barack Obama, però, no han parlat de la unitat d'Espanya. Ja sense càmeres, els dos matrimonis han mantingut una sessió de treball amb les delegacions respectives, encapçalades pel ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, i el seu homòleg nord-americà, Mike Pompeo.

 

ARXIVAT A:
Felip VITrump
Anar al contingut