Washington

Trump anuncia un augment "històric" del pressupost de Defensa

El president dels EUA vol un increment de 54.000 milions de dòlars de la despesa militar del país

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat un increment de 54.000 milions de dòlars, un 9% més, en el pressupost de Defensa. Trump preveu que aquest augment a la ja enorme despesa militar nord-americana es produeixi a partir del pròxim pressupost. El president dels EUA ho ha fet públic en una trobada amb governadors a la Casa Blanca.

"Inclourà un augment històric en la despesa de Defensa per reconstruir les afeblides forces militars dels Estats Units quan més el necessitem."

Els nous pressupostos se centraran en la seguretat nacional i pública. Trump ha assenyalat que vol complir la seva promesa de protegir els americans i ha parlat de reconstruir l'exèrcit per enviar al món un missatge de força i determinació.

Segons la Casa Blanca, els diners no sortirien d'una pujada d'impostos, sinó de la retallada en altres partides dels pressupostos.

"Aquest increment de la despesa de defensa serà compensat i pagat amb més estalvis i eficiència en el govern federal. Farem més amb menys."

Tot i que Barack Obama va reduir la despesa militar amb la retirada de les tropes nord-americanes de l'Iraq i l'Afganistan, aquesta partida continua sent, de lluny, la més important del món: gairebé 600.000 milions de dòlars. Trump, però, encara l'augmentarà més. El president ha anunciat que en donarà més detalls aquest dimarts al Congrés.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut