Trump anuncia que farà fora dels EUA milions d'immigrants la setmana que ve

El director de l'agència encarregada de les deportacions no explica quin serà el mètode

Xevi MiróActualitzat

Donald Trump ha tornat a amenaçar les persones que hi ha dins del seu país sense els papers en regla. En un tuit publicat aquesta matinada, el president dels Estats Units ha dit que la setmana que ve començarà un procés de deportació de "milions" de persones: 

 

En el tuit, Trump diu que farà sortir aquests immigrants de manera "tan ràpida com entrin". En el mateix tuit i en un que el segueix, Trump felicita els governs de Mèxic i Guatelama per la seva feina frenant la immigració i també ataca el Partit Demòcrata al Congrés perquè diu que "són els únics que no fan res". Segons ell, els demòcrates han de votar per desfer el "buit legal i arreglar l'asil" i que d'aquesta manera "s'acabarà la crisi fronterera ràpidament".

 

Amb tot, malgrat que ara Trump digui que Guatemala està fent el que se'ls ha demanat, fa pocs dies ell mateix els va criticar juntament amb el Salvador i Hondures per les caravanes de milers de persones que van cap a Mèxic. 

 

Immigrants centreamericans a Mèxic, de camí cap als EUA (Reuters)

El govern de Trump ja havia avisat l'any passat que desviaria una partida de 500 milions d'euros del seu pressupost que havien d'anar a ajudar els països de Centreamèrica cap a altres objectius. 

 

 

A principis d'aquest mes, el govern mexicà va arribar a un acord amb els Estats Units segons el qual els migrants centreamericans que arribin a Mèxic per demanar asil als Estats Units hauran de quedar-se al primer país fins que els tribunals no resolguin el cas. 


L'ICE no té prou recursos per dur a terme l'amenaça

Com és habitual en ell, Donald Trump no diu com té pensat dur a terme aquesta mesura. Mark Morgan, flamant director de l'ICE (Servei d'Immigració i Control de Duanes), tampoc ha anunciat un nou pla i de fet, segons informa a The Washington Post Nick Miroff, el reporter especialitzat en els temes d'immigració a la frontera dels Estats Units amb Mèxic, considera que aquestes operacions generalment es deixen en secret per "no posar els objectius en sobreavís". A més, una operació com aquesta caldrà que tingui "centenars o milers" d'agents i setmanes de recopilació d'informació. L'anunci, segons el periodista, ha deixat els caps de l'ICE "al·lucinats".

L'any que l'ICE va expulsar més migrants dels Estats Units va ser el 2012, 400.000 persones. Per això no són pocs els periodistes que parlen d'una exageració de Trump. 

ARXIVAT A:
Trump MigracionsEstats Units
Anar al contingut