Christopher Wray fa 13 anys, quan va ser ajudant del fiscal general (Reuters)
Christopher Wray fa 13 anys, quan va ser ajudant del fiscal general (Reuters)

Trump anuncia per Twitter el nom del nou director de l'FBI

L'escollit és Christopher Wray, un advocat que va ser ajudant del fiscal general fa 12 anys durant el mandat de George Bush

RedaccióActualitzat

Donald Trump ho ha tornat a fer: ha fet servir el seu compte personal de Twitter per donar a conèixer qui vol que sigui el nou director de l'FBI. El president dels Estats Units ha escollit l'advocat Christopher Wray, que va treballar com a ajudant del fiscal general del 2003 al 2005, durant els mandats de George Bush fill. Segons Trump, Wray té unes "credencials impecables" per exercir el càrrec:

 


A la fiscalia a Wray li va tocar defensar l'estat davant el frau d'Enron, entre altres assumptes financers. Des que va deixar la fiscalia, ha treballat 12 anys com a advocat, actualment a l'empresa King&Spalding, en la que s'ha dedicat a defensar delinqüents econòmics entre altres assumptes.

Desviar l'atenció

L'anunci s'ha interpretat com una maniobra per intentar desviar l'atenció de la investigació en marxa al Senat per esbrinar les circumstàncies en què es va destituir l'anterior director de l'FBI, James Comey, i amb les relacions de Trump amb Rússia. Precisament Comey ha de testificar aquest dijous sobre les presumptes pressions que va rebre de Trump perquè frenés les investigacions.

El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha assegurat que la setmana passada Trump va entrevistar-se amb diversos potencials aspirants al càrrec, entre els quals hi havia Wray. Aquest, com a advocat, ha defensat Chris Christie, el governador de Nova Jersey amic de Trump i esquitxat en l'escàndol Bridgegate.

Un cop més Trump ha fet servir el seu compte de Twitter personal, en detriment de l'oficial com a president dels Estats Units. El nomenament de Wray no serà automàtic: haurà de passar l'escrutini del Senat abans de poder ser nomenat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut