Un grup migrants fan cua per entrar en un refugi després de travessar il·legalment la frontera amb Mèxic (Reuters
Un grup migrants fan cua per entrar en un refugi després de travessar il·legalment la frontera amb Mèxic (Reuters)
Washington

Trump amenaça Mèxic amb aranzels sobre tots els productes si no atura els migrants

El president de Mèxic respon Trump "en to de pau" i li recorda que "els problemes socials no es resolen amb mesures coercitives"

RedaccióActualitzat

Els Estats Units imposaran aranzels a tots els productes d'importació mexicans per pressionar el govern d'aquest país perquè freni l'arribada d'immigrants a la frontera sud nord-americana.

El president Donald Trump anuncia nous aranzels a productes mexicans, que poden arribar fins al 25 per cent si el govern d'aquest país no posa fi al flux migratori per les seves fronteres. Els nous aranzels s'aplicarien a tots els productes i Washington només faria marxa enrere si el govern mexicà aconsegueix aturar el pas de migrants.

Trump ha precisat que la pujada seria d'un 5% a partir del dia 10 de juny però que augmentaria cinc punts més cada mes, fins a arribar al 25%.

 


Poc abans de fer l'anunci, el president nord-americà ha difós imatges de dimecres passat, on es veuen centenars d'immigrants travessant il·legalment la frontera.

 


Mèxic demana diàleg

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha convidat Trump a evitar la confrontació i ha fet una crida al diàleg per resoldre el conflicte. Però també ha dit que no tenia por de les amenaces dels Estats Units i que, si l'anunci passa a ser una amenaça real, hi hauran de respondre. Obrador ha enviat una missiva a Trump que titula "En to de pau".

López Obrador recorda a Trump que "els problemes socials no es resolen amb impostos o mesures coercitives". I es pregunta si Trump vol convertir "el país de la fraternitat amb els immigrants" en un espai on "s'estigmatitza, es maltracta, s'expulsa i es cancel·la el dret a la justícia dels que busquen, amb esforç i treball, viure lliures de la misèria":

 


El govern mexicà enviarà avui mateix una delegació negociadora als Estats Units.

 

ARXIVAT A:
Trump Migracions
Anar al contingut