Trump utilitza el missatge de la por per intentar guanyar adeptes (Reuters)
Trump utilitza el missatge de la por per intentar guanyar adeptes (Reuters)
Washington

Trump afirma que cal tancar fronteres i Clinton aposta pel control de la venda d'armes

La matança d'Orlando protagonitza aquests dies la cursa electoral cap a la Casa Blanca entre els aspirants demòcrata i republicà

RedaccióActualitzat

L'atemptat d'Orlando s'ha situat al centre de la cursa electoral cap a la Casa Blanca. La candidata virtual dels demòcrates, Hillary Clinton, assegura que regular l'accés a les armes és una necessitat i subratlla que, si algú és investigat per l'FBI, no permetrà que pugui accedir a comprar-ne una. El seu oponent republicà, Donald Trump, en canvi, aprofita l'acció terrorista de diumenge per atiar el missatge de la por i afirma que prohibirà la immigració de ciutadans de països que tinguin un historial de terrorisme.

 

 

Hillary Clinton ha fet aquesta reflexió sobre la venda d'armes al seu país:

"Crec que les armes de guerra no tenen cap lloc als nostres carrers. Podem tenir els nostres desacords sobre la regulació de seguretat de les armes, però ens hem de posar d'acord en algunes coses bàsiques: si l'FBI t'està investigant per suposades connexions terroristes, no hauries de poder comprar una arma sense que et facin cap pregunta!"

L'aspirant a la candidatura republicana enfoca aquesta qüestió d'una manera molt diferent i gairebé oposada a la que proposa Clinton:

"Quan sigui elegit, suspendré la immigració de les zones del món on hi hagi una trajectòria provada de terrorisme contra els Estats Units, Europa o els seus aliats, fins que entenguem del tot com aturar aquestes amenaces."

Trump ha insistit que Omar Mateen va poder fer la matança perquè en el seu moment es va permetre que la seva família vingués des de l'Afganistan.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut