Donald Trump mostra una portada de l'USA Today (EFE/Oliver Contreras)
Donald Trump mostra una portada de l'USA Today (EFE/Oliver Contreras)

El Senat dels EUA absol Trump de l'"impeachment" per l'assalt al Capitoli

Actualitzat

L'expresident dels Estats Units Donald Trump ha quedat absolt pel Senat dels Estats Units del procés d'"impeachment" engegat contra ell després de l'assalt al Capitoli, el 6 de gener, i pel qual se l'acusava d'incitació a la violència. En aquells fets, a pocs dies de la proclamació de Joe Biden com a president, van morir cinc persones.

La votació d'aquest dissabte ha registrat 57 vots a favor de condemnar-lo i 43 a favor de no fer-ho. Finalment només han estat 7 els republicans que han votat contra Trump. Això fa que l'expresident tingui via lliure per tornar-se a presentar a les eleccions del 2024.

 

Trump ja ha raccionat a la votació que l'absol; en un comunicat insisteix en la idea de la "cacera de bruixes" i avisa que el moviment que lidera "només acaba de començar".

 

Aquesta és una idea que ja havien expressat els advocats de Trump en els seus al·legats, en què sempre havien defensat la innocència de l'expresident. Havien assegurat, una vegada i una altra, que Trump no va incentivar mai aquest assalt que els extremistes feia temps que preparaven.

En la recta final d'aquest procés de destitució s'ha mantingut fins a l'últim moment la incògnita de si s'allargaria amb la compareixença de nous testimonis –per revelacions periodístiques d'última hora– que incriminarien l'expresident en la insurrecció. Finalment, però, s'ha arribat a un acord per fer constar les declaracions de la congressista republicana Jaime Herrera Beutler com a prova i disposar avui del veredicte.

Per a Donald Trump, aquesta és la segona absolució en un procés d'"impeachment". Un cas únic a la història dels Estats Units.

Fa poc més d'un any, el Senat dels Estats Units va absoldre Donald Trump dels dos càrrecs de què se l'acusava: abús de poder i obstrucció al Congrés. Amb majoria republicana a la cambra alta, Trump va salvar el primer "impeachment" per 52 vots en contra i 48 a favor de la seva inhabilitació per abús de poder. Pel cas d'obstrucció a una investigació del Congrés, el resultat va ser de 53 vots en contra i 47 a favor.

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
Anar al contingut