Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib i Ayanna Pressley, tres de les dones a les quals es refereix Trump (EFE)
Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib i Ayanna Pressley, tres de les dones a les quals es refereix Trump (EFE)

Trump a congressistes demòcrates negres, llatines i musulmanes: "Torneu d'on heu vingut"

Aquest tuit del president nord-americà coincideix amb el començament del pla de deportacions d'immigrants irregulars

RedaccióActualitzat

Als Estats Units, el pla de deportacions massives de persones que viuen en situació irregular anunciat pel president Trump ha arrencat de manera discreta. El Departament de Seguretat Nacional hauria descartat una batuda multitudinària i simultània en una desena de ciutats del país, i hauria decidit substituir-la per operacions més moderades distribuïdes al llarg de tota la setmana.

El començament de l'aplicació d'aquest pla ha coincidit amb un missatge molt polèmic de Donald Trump contra parlamentàries del Partit Demòcrata, qualificat a les xarxes de racista i supremacista. L'atac via Twitter de Trump va dirigit a dones congressistes com Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley i Rashida Tlaib.

El president nord-americà les insta a tornar als seus països, "en lloc d'opinar sobre com s'ha de governar", segons Trump, "el país més poderós del món".

 

 

"... i dient de manera agressiva a la gent dels Estats Units, la nació més gran i poderosa de la Terra, com s'ha de dirigir el nostre govern. Per què no se'n tornen i ajuden a refer els llocs d'on venen, totalment destrossats i infestats pel crim? Després, que tornin i ens expliquin com fer-ho..."



Es dona el cas que tres de les parlamentàries són nord-americanes de naixement, si bé tenen ascendència estrangera.  

 

Arriben a Mèxic els primers deportats

A conseqüència de la política de repatriació d'immigrants de Trump, han arribat a Mèxic els primers deportats. Gairebé un centenar de persones van arribar aquest diumenge a territori mexicà després d'haver estat retingudes en un centre d'internament a Texas.

Segons han dit els deportats, els tràmits han estat ràpids, per fer lloc als centres a nous migrants indocumentats que són detinguts amb les batudes anunciades per Donald Trump.

 

Trump a dones congressistes demòcrates: "Per què no se'n tornen i ajuden a refer els llocs d'on venen?" (Reuters)


Aquesta operació té com a objectiu la detenció de famílies senceres, la majoria centreamericanes, que viuen als Estats Units tot i no tenir els papers en regla. El mandatari nord-americà pretén que la notícia de les deportacions massives s'escampi i tingui un efecte dissuasori.

 

ARXIVAT A:
MigracionsTrump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut