<b>"Truman"</b> ha estat seleccionat en dos festivals internacionals

L'últim llargmetratge de Cesc Gay,<b>"Truman"</b>, s'ha vist al Warsaw Film Festival i al BFI London Film Festival.
"Truman" ha estat seleccionat en dos festivals internacionals

"Truman" ha estat seleccionat en dos festivals internacionals

L'últim llargmetratge de Cesc Gay,"Truman", s'ha vist al Warsaw Film Festival i al BFI London Film Festival.
Actualitzat
"Truman" ha estat seleccionat a la 31a edició del Warsaw Film Festival, que es va celebrar del 9 al 18 d' octubre a Varsòvia. El llargmetratge també ha estat programat en la secció Films in Love al BFI London Film Festival, que es va fer a la capital anglesa del 7 al 18 d'octubre. Aquesta secció posa de relleu els films que giren al voltant de les manifestacions d'amor, en tots els seus vessants.

La història de "Truman" és un comiat entre dos amics i l'intent de perdre el pànic que ens envaeix a tots quan la vida t'enfronta a la malaltia i el final s'acosta. Tomàs, interpretat per Javier Cámara, viu al Canadà i Ricardo Darín, que dóna vida a Julian, a Barcelona. Julián està malalt de càncer i sap que s'ha de morir. Tomàs farà el viatge des del Canadà per passar els últims dies al costat del seu gran amic.

Cesc Gay ha volgut explicar aquest fet dramàtic des del vessant més amable, amb pinzellades d'humor, per donar-hi un bon equilibri. La pel·lícula, però, també parla sobre l'amistat i sobre la relació entre dos homes davant d'aquesta adversitat; des de qui la pateix i des de qui l'acompanya. Dos homes i finalment un gos, fidel company del nostre protagonista, que dóna títol a la pel·lícula.

"Truman" ha tingut molt bona acollida en festivals nacionals i internacionals. Ricardo Darín i Javier Cámara van aconseguir la Concha de Plata a millor actor "ex equo" en l'últim Festival de Sant Sebastià, que es va celebrar a finals de setembre. A més, també es va endur el Premi Feroz Zinemaldia a millor pel·lícula de la secció oficial a concurs del festival. Apart del Busan International Film Festival, "Truman" ha estat seleccionada al Zurich Film Festival i al Toronto International Film Festival, entre d'altres. És una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BD Cine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe (Argentina), amb la col·laboració de Televisió de Catalunya,  Movistar + i TVE.
 
Sinopsi:
El Julián rep la visita inesperada del seu amic Tomás, que viu al Canadà. Els dos amics, juntament amb Truman, el seu gos fidel, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que travessa el Julián.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Cesc Gay
Guió: Tomàs Aragay i Cesc Gay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Coproducció: Daniel Burman, Hugo Sigman, Alejandro Gorodish, Matías Mosteirín i Axel Kuschevatzy
Intèrprets: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomàs), Dolores Fonzi (Paula), Troilo (Truman), Eduard Fernández (Luis), Àlex Brendemühl (veterinari) Pedro Casablanc (metge), José Luis Gómez (productor), Javier Gutiérrez (assessor funerària), Elvira Mínguez (Gloria), Oriol Pla (Nico), Nathalie Poza (dona 2), Àgata Roca (dona 1), Susi Sánchez (dona adopció), Francesc Orella (actor restaurant), Silvia Abascal (Mònica) i Kika Miró (actriu de companyia)
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Sol