Trucades, videoconferències i viatges a Madrid: la Generalitat sota el 155

La plataforma ServidorsCAT denuncia que hi ha una setantena de projectes paralitzats i els sindicats diuen que hi ha un funcionament relativament normal

RedaccióActualitzat

Un mes després de l'activació de l'article 155 de la Constitució que va suposar la destitució del govern de la Generalitat, de 140 alts càrrecs i la intervenció per part del govern espanyol, l'activitat als diferents departaments és relativament normal.

La situació anòmala implica moltes trucades i videoconferències a despatxos de Madrid i la traducció al castellà de molta documentació. I en últim terme, també viatges a Madrid per despatxar amb els ministeris. Tot això evita més visites d'"homes de negre".

 

Denuncien projectes paralitzats

Al mateix temps que hi ha treballadors públics que protesten regularment per la situació, també n'hi ha que s'han organitzat per recopilar informació sobre les coses que consideren que s'estan fent malament.

És el que ha fet un grup de funcionaris juristes, que s'han agrupat en la plataforma ServidorsCAT, que denuncia que hi ha una setantena de projectes paralitzats, entre els quals la contractació d'uns 200 professionals per atendre menors.

 

El període electoral

Els sindicats estan d'acord que hi ha problemes, però que no tots es poden atribuir a l'aplicació del 155. Des de CCOO han dit que alguns es deuen al període electoral, cosa habitual quan hi ha eleccions. La UGT assegura que els proveïdors estan cobrant, tot i que amb més lentitud de la normal.

Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que tot està funcionant amb normalitat, i que la intenció no és que el Consell de Ministres faci de govern de la Generalitat "durant molt de temps".

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut