Porc senglar
L'activitat l'organitzava la Federació Extremenya de Caça

Trossejar un animal i tastar-lo: suspenen una activitat amb infants en una escola de Badajoz

L'escola ha suspès l'activitat, que volia promocionar la carn de caça, després del rebuig de la majoria de les famílies, que asseguren que no els havien informat bé

Redacció/EFEActualitzat

Portar els alumnes a trossejar un porc senglar i un cabirol i després fer-ne un tast, amb la carn cuinada. Aquesta és l'activitat que tenien programada els nois de cinquè i sisè d'una escola de Badajoz per fer aquest dimarts. L'objectiu era promocionar la carn de caça.

Finalment, el rebuig d'algunes famílies ha empès el centre, el CEIP Lope de Vega, a suspendre-la.

El president de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes, Adríán Rodríguez, ha explicat que es van assabentar dels aspectes concrets d'aquesta activitat divendres, ja que la direcció del centre va comunicar inicialment que es tractava d'un taller de cuina sobre menjar saludable, sense citar que l'organitzava la Federació Extremenya de Caça.

A més, la comunicació no explicava les mesures sanitàries que calia prendre. Per això, l'AMPA va comunicar divendres a l'escola que "no s'havia explicat adequadament en què consistia l'activitat" perquè les famílies prenguessin una decisió.

"Les coses s'han de fer bé, respecte al que consistirà l'activitat, a l'autorització de les famílies per a la participació dels fills o al compliment de les mesures sanitàries", ha explicat Adríán Rodríguez.

Després de comunicar els detalls de la proposta, es va traslladar al centre que l'AMPA no estava d'acord amb una activitat així i es va decidir suspendre-la.

La Federació Extremenya de Caça va anunciar la setmana passada aquesta iniciativa explicant que aquesta activitat "pionera" en l'àmbit escolar buscava que els alumnes coneguessin de primera mà els beneficis d'aquests "productes naturals i sostenibles".

L'esdeveniment consistia en una introducció teòrica sobre les raons per les quals aquest producte és una carn "sostenible i respectuosa amb el medi ambient", un especejament de porc senglar i una altra de cabirol, dues de les espècies "més consumides i representatives de la carn de caça", així com la preparació d'unes dues-centes racions de menjar per a la degustació d'alumnes i docents.

Anar al contingut