Sant Gregori

Troben una trampa per a ciclistes i corredors en un camí del puig de Sant Grau, a Sant Gregori

Mai abans s'havia tingut constància de trampes similars en contra de ciclistes o de corredors a les comarques gironines

Actualitzat

Una barra de ferro plena de claus, enterrada en un camí de muntanya molt freqüentat a Sant Gregori, al Gironès. Un grup d'amics hi van topar dissabte mentre feien el corriol del puig de Sant Grau i van denunciar els fets.

La trampa la van trobar mentre passejaven un home, la seva dona i una amiga per la zona de Sant Grau. Quan baixaven pel corriol de l'ermita, l'amiga va entrebancar-se amb la trampa. Com que es pensava que es tractava d'una branca, va intentar retirar-la per seguretat,  i va ser llavors quan es van adonar que era una altra cosa. 

 

L'home, veí de Bescanó, va explicar els fets al Centre Biker Girona. El centre va publicar les imatges a la seva pàgina de Facebook i es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Sant Gregori. També van denunciar el cas als Mossos d'Esquadra i als Agents Rurals, que ja estan investigant qui és el propietari dels terrenys on s'ha trobat l'artefacte. 

Des del centre ciclista assenyalen que mai abans havien tingut constància de trampes similars en contra de ciclistes o de corredors a les comarques gironines, tot i que sí que n'havien trobat a altres zones de Galícia o del nord de l'estat espanyol.

El gerent del centre ciclista, Iside Mor, ha assegurat que la zona on l'han trobat és un espai concorregut, un camí que passa entremig del bosc on molta gent hi va a córrer o fer ciclisme.

"S'hi ha posat amb la idea de fer mal, en un punt de pas obligat per tothom que circuli amb la bicicleta o hi passi corrent. A més, són claus de grans dimensions i amb les punxes dretes; compta amb uns suports que s'enterren a profunditat – uns 30 o 40 centímetres- perquè la trampa no es bolqui ni es mogui quan la trepitgen o hi passen per sobre amb la bici."

Fets del 2009

Ara fa uns anys, el 2009, diversos ciutadans van denunciar que s'havien trobat trampes fetes amb claus enterrats sota la terra del camí o filferros lligats de punta a punta dels arbres als boscos del voltant de Saus, Vilaür, Camallera i Vilopriu.

En aquell cas, les trampes estaven col·locades amb la intenció de fer mal a ciclistes, motoristes o vianants que passessin per la zona. A més, es va trobar una nota escrita a mà i penjada d'un arbre en què es feia referència als suposats sorolls i molèsties que comportaven el pas d'aquests vehicles per la zona. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut