El Còdex Calixtí era en una caixa al garatge.
El Còdex Calixtí era en una caixa al garatge.
Santiago de Compostel·la

Troben una maleta amb 600.000 euros de l'electricista acusat de robar el Còdex Calixtí

La Policia Nacional ha localitzat de matinada la maleta de qui es considera l'autor material del robatori del Còdex Calixtí que s'hauria endut de la catedral de Santiago. Mentrestant, l'electricista i la seva dona continuen empresonats, però el seu fill ha quedat en llibertat amb càrrecs.

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional ha localitzat aquest dilluns de matinada una maleta amb prop de 600.000 euros, de l'electricista considerat l'autor material del robatori del Còdex Calixtí de la catedral de Santiago de Compostel·la. Amb aquesta troballa, els investigadors donen per finalitzada la recerca de diners que l'extreballador de la basílica suposadament hauria robat a la catedral. No obstant, la investigació continua oberta i no es descarten més escorcolls.

A banda del Còdex i la maleta, els agents van trobar monedes i altres restes procedents de la catedral, 1,2 milions d'euros en metàl·lic i 300.000 dòlars.

Mentrestant, l'electricista continua en presó provisional des de divendres, acusat de blanqueig de capitals, robatoris amb força continuats i un delicte contra la intimitat de persones. La seva dona també està empresonada, acusada de blanqueig de capitals i un delicte contra la intimitat. El jutge estudia ara si la deixa en llibertat, com ha passat amb el fill de la parella, acusat de blanqueig de capitals. L'instructor ha dit que "no hi ha més risc" de destrucció de proves. La xicota del fill també va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria.

La maleta s'ha trobat poques hores després que el Còdex Calixtí va tornar a la catedral de Santiago, de la mà del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Fa pocs dies es va recuperar el Còdex, que va ser robat ara fa un any.
Anar al contingut