La balena trobada morta a la costa de Barcelona
La balena trobada morta a la costa de Barcelona
Barcelona

Troben una balena morta a la costa de Barcelona

És el tercer cetaci mort que s'ha trobat en costes catalanes els darrers mesos

RedaccióActualitzat
En plena primavera, l'època en què les balenes tornen a les costes, un pescador va trobar aquest dimecres un exemplar mort surant davant la costa de Barcelona i va avisar Salvament Marítim i l'organització sense ànim de lucre EDMAKTUB, dedicada a l'estudi d'aquests animals. La hipotesi més probable de la mort és que el cetaci hauria col·lisionat amb un vaixell.

Ara el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals s'encarregarà de treure el cetaci de l'aigua i s'espera poder determinar de què ha mort. Encara no sap si es tracta d'un animal jove. El pescador assegura que la balena feia uns 20 metres, mentre que Salvament Marítim calcula que faria 13,5 metres i, per tant, seria lactant.




Es tracta del tercer cetaci que troben mort en els darrers mesos. El primer, que es va trobar a mitjans de novembre del 2005 a Tarragona, era una cria de 6,6 metres; i el segon, a finals de gener prop del Delta de l'Ebre, també era una cria, però feia 12 metres. Ara bé, es calcula que en podrien haver mort cinc. El fet que apareguin cries prop de la costa suposa amb tota probabilitat que la seva mare ha mort.

La balena rorqual, que pot arribar a fer fins a 24 metres de llarg, és el segon animal més gran del món i és present a les costes catalanes. S'acosten a uns 8 quilòmetres de la costa per alimentar-se, segons EDMAKTUB. Des de principis de març, en una setantena d'ocasions s'han vist balenes entre Barcelona i Tarragona .

Precisament, un equip del Super3 ha gravat un grup de balenes rorquals en un rodatge per a un capítol d'"El món dels súpers".
Anar al contingut