Pla detall del projectil localitzat durant un estudi arqueològic al nucli urbà de Riba-roja d'Ebre aquest passat dimecres. Imatge del 12 de jul…
Pla detall del projectil localitzat durant un estudi arqueològic al nucli urbà de Riba-roja d'Ebre aquest passat dimecres. Imatge del 12 de juliol de 2017. (horitzontal)

Troben un projectil de la Guerra Civil durant un estudi arqueològic al nucli urbà de Riba-roja d'Ebre

Actualitzat

ACN Riba-roja d'Ebre.-L'equip de desactivació d'explosius (TEDAX) dels Mossos va haver d'intervenir aquest dimecres per retirar i neutralitzar un projectil d'artilleria de 75 mm de la Guerra Civil que va aparèixer durant un estudi arqueològic al nucli de Riba-roja d'Ebre aquest dimecres al migdia. La troballa va tenir lloc en un immoble del carrer de La Palla durant les tasques de desenrunament d'uns vestigis, quan l'arqueòleg responsable de l'estudi va detectar la bomba i va avisar els Mossos. Els experts del TEDAX van procedir a retirar-lo, atès que es trobava dins del nucli urbà, per procedir a la seva posterior neutralització. D'altra banda, tècnics de la mateixa unitat dels Mossos van recollir i neutralitzar dues granades de morter tipus Valero 81 mm que van aparèixer en un magatzem d'eines en una zona rural a les afores de Tortosa.

Anar al contingut