Una imatge del peix lluna enorme que van trobar a Ceuta (Estació de Biologia Marina de l'Estret)

Troben un peix lluna de més de mil quilos i 2,9 metres en aigües de Ceuta

Investigadors de l'Estació de Biologia Marina de l'Estret de la Universitat de Sevilla van poder analitzar l'animal, que va quedar atrapat dins una xarxa, i el van tornar al mar

Actualitzat

Un peix lluna enorme va quedar atrapat a les xarxes d'una almadrava de Ceuta, que va deixar astorats els pescadors. Van fer falta dues grues de dos vaixells per treure'l de l'aigua.

Totes les dimensions són impressionants. Fa 2,90 metres de llarg i 3,20 metres entre les aletes. El pes no es pot precisar perquè, quan el van anar a pesar, la bàscula va superar el màxim, que és de mil quilos.

Des de l'almadrava van alertar els biòlegs de l'Estació de Biologia Marina de l'Estret, de la Universitat de Sevilla, d'aquesta troballa, que va tenir lloc el 3 d'octubre, tot i que s'ha difòs ara.

Els científics van aprofitar per estudiar l'animal i van confirmar que es tracta d'un peix lluna de l'espècie "Mola alexandrini".


El peix lluna o bot és el peix ossi més pesant conegut. S'alimenta sobretot d'una gran quantitat de meduses, a més a més de plàncton.

A la Unió Europea està prohibit vendre'n la carn, tot i que al Japó, Corea i Taiwan es considera una requisit excel·lent.

ARXIVAT A:
CeutaMedi ambient
Anar al contingut