Guàrdia civil
Guàrdia civil
Granada

Troben un milió d'euros en un vehicle accidentat i ningú els reclama

Els ocupants de la furgoneta diuen que els diners no són seus i la Guàrdia Civil els custodia a les seves dependències

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar la procedència de prop d'un milió d'euros en efectiu trobats en una furgoneta que va tenir un accident quan circulava per l'autovia A-92 a l'altura de Huétor Santillán, a Granada.

Els tres homes que anaven al vehicle, que van quedar ferits lleus, han assegurat que els diners no són seus i que en desconeixen la procedència. Els agents del cos militar custodien els bitllets a les seves dependències.

Segons ha avançat aquest dimecres l'Ideal de Granada, els diners eren tant a l'interior de la furgoneta com escampats pel lloc de l'accident. El conductor va donar positiu a la prova d'alcoholèmia i de drogues.

La Guàrdia Civil ha detallat que, qui reclami la propietat d'aquests diners haurà d'enfrontar-se a una sanció administrativa per no tenir el permís obligatori per viatjar amb una quantitat d'efectiu tan gran, que es presenta davant les delegacions d'Hisenda o Aduanes.

Per evitar el blanqueig de capitals, la llei limita a 100.000 euros la quantitat màxima de diners que es pot transportar pel territori espanyol sense permís. La xifra es redueix a 10.000 euros quan els diners es porten a un altre país.

Les sancions administratives previstes per a aquestes infraccions oscil·len entre els 600 euros i fins el doble de la quantitat de diners transportats.

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia Civil
Anar al contingut