La zona on s'ha trobat el cos
La zona on s'ha trobat el cos

Troben el cos de l'home que va matar el fill en un hotel de Barcelona

Confirmen la identitat del cos, trobat a prop de l'aeroport del Prat amb senyals d'haver-se suïcidat

RedaccióActualitzat

El cos trobat aquest dimecres al matí a prop de l'aeroport del Prat és el de l'home que va matar el seu fill Leo, de 2 anys, en un hotel de Barcelona a l'agost. L'han trobat amb senyals d'haver-se suïcidat.

El jutjat d'instrucció 1 d'El Prat de Llobregat ha fet l'aixecament del cadàver aquest dimecres a la tarda. La comitiva judicial, formada per la jutgessa de guàrdia, el lletrat de l'administració de justícia, la fiscal i el forense, han anat fins el lloc on es trobava el cos i l'han identificat.

Els fets es remunten al 24 d'agost, quan agents de la Guàrdia Urbana van trobar el nen en una habitació de l'hotel Concòrdia de Barcelona. Van intentar reanimar-lo, però no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Les càmeres de seguretat van enregistrar l'home vigilant des de la porta de l'habitació si hi havia algú al passadís, i, més tard, saltant una tanca de la zona de la piscina. Un cop al carrer, va fugir cap a Montjuïc. Des de llavors, els Mossos el buscaven.

La mare havia trucat abans a la policia alertant que el pare s'havia endut el nen a l'hotel i que li havia enviat missatges dient-li que "se'n penediria". És per això que s'investiga com un cas de violència vicària, la violència masclista que l'home exerceix contra els fills per fer mal a la dona. La parella s'estava separant.

Més tard es va saber que després de fugir de l'hotel, l'home havia agafat un taxi i havia anat fins a la terminal 1 de l'aeroport del Prat.


Comunicat d'agraïment de la mare pel suport rebut

Aquest dimarts, la mare del Leo va fer públic un comunicat on expressava "un dolor extremadament profund" i l'agraïment per "la calor humana, el suport, la implicació" de moltes persones, professionals i institucions. "No em rendiré fins a fer justícia per al meu fill i per a mi, aguantaré fins al final. Confio plenament en la justícia per aconseguir trobar l'assassí del meu fill allà on es trobi i poder seguir el procés judicial i poder fer el meu dol."

Per la seva situació pel que fa a la seguretat, la dona demana el màxim de respecte "per protegir la meva integritat", diu. "Quan pugui atendré totes les qüestions necessàries".

Acaba el comunicat amb una referència d'agraïment sobretot a les mares que han patit violència vicària: "Quan recuperi les forces em sumaré a vosaltres per a aconseguir un món més just en el qual les dones i els nens també puguem viure en pau i llibertat."

Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en violència sexual, explica que la violència vicària és "un pas més enllà" en "un context de violència" contra la dona.

Comptant aquest cas, el primer a Catalunya el 2021, fins a 42 menors han estat assassinats amb violència vicària a Espanya des del 2013.

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclista
Anar al contingut