Pantà Llosa del Cavall ACN
Uns pescadors van trobar diumenge el cadàver en una zona de difícil accés del pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès (ACN)

Troben un cadàver a la Llosa del Cavall que podria ser del capellà desaparegut fa 5 mesos

L'autòpsia determinarà les causes de la mort i si es tracta de Xavier Castelló, de 78 anys, desaparegut el novembre passat al santuari de Lord, al Solsonès

Actualitzat

El cadàver d'una persona que s'ha trobat al pantà de la Llosa del Cavall, al terme municipal de Navès, al Solsonès, podria ser el del capellà Xavier Castelló, de 78 anys, desaparegut el 17 de novembre passat al santuari de la Mare de Déu de Lord, segons apunten els Mossos d'Esquadra. 

La hipòtesi dels Mossos és que la mort hauria estat per causes accidentals, però fins que no es faci l'autòpsia del cos, que està en avançat estat de descomposició, no es podrà confirmar si hi ha cap indici de criminalitat en la mort ni la identitat del cadàver

Uns pescadors el van trobar diumenge en una zona de difícil accés del pantà de la Llosa del Cavall, segons avançava el diari Segre. Els pescadors van alertar de l'aparició del cos, que era dins de l'aigua. A causa de la dificultat d'accés a la zona, el cadàver no es va poder recuperar fins aquest dilluns, amb l'ajuda d'un helicòpter i una unitat aquàtica

Les restes han estat traslladades a l'Institut de Medicina Legal de Lleida, on se'ls farà l'autòpsia per determinar el moment i les causes de la mort, així com la identitat del cadàver a través de les anàlisis de l'ADN.

 

Podria ser el capellà desaparegut

Els investigadors no descarten que es pugui tractar de Xavier Castelló, el capellà de 78 anys que va desaparèixer el 17 de novembre passat. El sacerdot, natural de Mollerussa i resident al seminari de Solsona, havia anat amb un grup de religiosos a visitar el santuari de la Mare de Déu de Lord. Segons els que l'acompanyaven, Castelló va sortir a passejar, però a l'hora de dinar, quan van veure que no tornava, van donar l'alarma per la desaparició.

Equips especialitzats dels Mossos, Bombers i GRAE van iniciar la recerca a la zona de la Mola de Lord i del pantà de la Llosa del Cavall. Dotacions terrestres i una unitat canina van rastrejar el territori. Es van mobilitzar els veïns de Sant Llorenç de Morunys, per comprovar jardins, llenyers o barraques de particulars on s'hauria pogut resguardar. Bussejadors del GRAE van inspeccionar el perímetre del pantà. Durant una setmana el van estar buscant, fins que el 23 de novembre es va suspendre la recerca sense que s'hagués trobat cap rastre del desaparegut.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraBombers
Anar al contingut