Imatge d'arxiu d'un bosc frondós
Els científics remarquen la singularitat d'aquest majestuós forat a la regió xinesa de Guangxi

Troben un bosc amagat en un gran forat de 192 metres de profunditat a la Xina

Els científics diuen que hi podrien descobrir noves espècies de plantes i animals mai vistes fins ara

Laura Bernis PratActualitzat

Descobreixen un bosc amagat en el fons d'un gran forat a la regió xinesa de Guangxi amb arbres de fins a 40 metres d'alçada. Es tractaria del més gran dels 30 que hi ha comptabilitzats al comtat de Leye, ja que té 306 metres de llarg, 150 metres d'ample i 192 metres de profunditat.

En aquesta zona, és habitual trobar grans orificis a causa del paisatge càrstic que el caracteritza, que es forma quan l'aigua subterrània dissol la roca del subsol, i acaba provocant l'esfondrament de les coves que es formen sota terra. Els forats resultants s'anomenen "tiankeng" en xinès, que es traduiria com "pous celestials".

Uns exploradors de coves van alertar el 6 de maig que, en aquesta regió del sud de la Xina, hi havia un gran forat amb un bosc primitiu al seu interior. Després d'analitzar la zona amb drons, van decidir accedir-hi fent ràpel i després van caminar durant hores per arribar a la base de l'obertura i veure què contenia.


Chen Lixin, que va dirigir l'equip d'expedició, explica que, a més a més d'arbres, hi havia una densa vegetació salvatge que els arribava fins a les espatlles. L'investigador no descarta que s'hi puguin trobar noves espècies d'animals, com insectes, i plantes:

"No em sorprendria descobrir que, en aquesta cavitat, hi ha espècies que no han sigut identificades o descrites per la ciència, fins ara."

A més, també van localitzar tres coves a les parets, que podrien haver-se format a l'inici de l'erosió rocosa.

Els científics remarquen la singularitat d'aquest majestuós forat, ja que la seva magnitud permet que hi entri prou llum per fer que hi creixin grans arbres i una gran quantitat de vida.

ARXIVAT A:
Xina
Anar al contingut