Barcelona

Troben trituradores de fetus en dues de les clíniques d'avortaments investigades

La Guàrdia Civil ha trobat màquines trituradores de fetus en dues de les quatre clíniques de Barcelona investigades per, presumptament, haver practicat avortaments il·legals. Les màquines estaven amagades als lavabos de les instal·lacions i estaven connectades a un desguàs similar al que tenen els vàters. Els agents han trobat un aparell sencer i un altre de desmuntat a les clíniques Ginemedex i TCB.

Actualitzat
Els investigadors van localitzar les trituradores durant els escorcolls de dilluns passat, per ordre del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona. Tenien "indicis sòlids" que els centres vinculats al ginecòleg Carlos Morín duien a terme aquest tipus de pràctiques il·legals. L'advocat defensor de Morín ha dit que no tenia "constància" de la troballa però ha admès que "fa deu anys" a TCB hi havia funcionat una màquina similar.

Els agents van buscar restes d'ADN a les instal·lacions. Segons ha transcendit, les màquines es posaven en marxa només al matí, perquè fan molt soroll.

Les escoltes telefòniques a treballadors i responsables de Ginemedex, Barnamedic, Emecé i TCB haurien revelat que en aquestes clíniques s'hi van arribar a fer avortaments a dones embarassades de fins a vuit mesos.

La investigació va avançar gràcies al testimoni d'una treballadora del centre el 27 de juliol passat. El cas està sota secret de sumari i encara no hi ha cap decisió judicial sobre els sis detinguts, entre els quals hi ha el doctor Morín, la seva dona i quatre ginecòlegs més. Precisament, aquest dimarts s'ha sabut que Morín havia estat a la presó per haver practicat avortaments il·legals a Alacant.

Segons dades de la investigació, a Ginemedex es practicaven cada dia entre 42 i 58 avortaments d'alt risc.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut