L'exdirector del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn (Foto: Reuters)
L'exdirector del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn (Foto: Reuters)
Nova York

Troben restes de l'ADN de Strauss-Kahn a la roba de la dona que el va denunciar

Els serveis d'investigació forense de Nova York han trobat restes d'ADN de l'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn, a la camisa que portava la dona que l'acusa d'agressió sexual i intent de violació, segons han informat diversos mitjans. Paral·lelament, la investigació està analitzant altres proves a l'escena del presumpte delicte, una de les habitacions d'un hotel de luxe al centre Manhattan.

Actualitzat
La situació de Dominique Strauss-Kahn sembla que es va complicant a mesura que es van coneixent més dades de la investigació. Alguns mitjans de comunicació nord-americans asseguren que els forenses han trobat restes seves d'ADN a la camisa que portava la dona que l'acusa d'abusos sexuals.

Citant fonts de la investigació, alguns mitjans han precisat que es tracta d'esperma de l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional al coll de la camisa de la noia. Afegeixen que encara està analitzant altres proves de l'escena dels fets.

De moment, ni la policia ni la fiscalia han volgut pronunciar-s'hi, però ja haurien comunicat la troballa a les autoritats franceses, país d'on procedeix DSK, sigles amb què se'l coneix.

La cadena de televisió CNN explica que Strauss-Kahn havia intentat seduir dues treballadores més de l'hotel. Una d'elles hauria explicat a les autoritats que mantenia una actitud de flirteig i que l'havia convidat a prendre una copa i a pujar a la seva habitació quan acabés el torn de feina.

Strauss-Kahn afronta càrrecs d'assetjament sexual i intent de violació d'una cambrera a l'hotel Sofitel de Nova York el 14 de maig. Després de passar uns dies a la presó, l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional és des de divendres passat confinat en un apartament de Manhattan sota arrest domiciliari i vigilat per guàrdies armats.

Relleu a l'FMI

D'altra banda, s'ha obert formalment el procés per presentar candidatures per substituir Dominique Strauss-Kahn al capdavant de l'FMI. Des de la seva creació el 1945, el fons ha estat dirigit per un europeu, però ara els països emergents també volen proposar-hi un candidat.


Anar al contingut