Un dels explosius de Boston. (Foto: FBI)
Un dels explosius de Boston. (Foto: FBI)
Boston

Troben restes d'ADN femení en una de les bombes de Boston

La cadena nord-americana CBS cita fonts pròximes al cas per afirmar que l'FBI creu que podria tractar-se d'una còmplice dels germans Tsarnaev, tot i que també podria pertànyer a una venedora dels components de l'artefacte o ser d'una participant a la marató.

RedaccióActualitzat
Els investigadors del doble atemptat de Boston han localitzat restes d'ADN femení en una de les bombes que es va fer servir. La cadena nord-americana CBS cita fonts pròximes al cas per afirmar que l'FBI creu que podria tractar-se d'una còmplice dels germans Tsarnaev, tot i que també podria pertànyer a una venedora dels components de l'artefacte o ser d'una participant a la marató.

Agents federals ja s'han traslladat fins a Rhode Island per agafar mostres d'ADN a la vídua de Tamerlan Tsarnaev, Katherine Russell, així com als seus pares, i poder comparar-les amb les localitzades a la bomba. La vídua de Tamerlan, però, no és sospitosa de l'atemptat a la marató de Boston ni està acusada en la trama ara com ara. Ara bé, l'FBI encara investiga si coneixia els plans del seu marit.

Els investigadors i les autoritats mantenen oberta la possibilitat que els dos únics sospitosos dels atemptats no actuessin sols. En aquesta línia, l'FBI investiga el viatge que Tamerlan va fer a Rússia i la República del Daguestan el 2012 per determinar si el considerat cervell de l'atemptat de Boston va rebre entrenament per part de terroristes. Les investigacions s'han centrat en un boxejador canadenc nascut a Rússia, William Plotnikov. Tots dos van viatjar l'estiu passat al Daguestan. Plotnikov, però, va morir en un tiroteig entre els musulmans radicals i la policia el juliol del 2012, pocs dies abans que Tsarnaev tornés als Estats Units.

Els investigadors també han trobat el nom d'un home, Misha, a qui la família dels Tsarnaev van acusar d'ajudar a radicalitzar Tamerlan.

Anar al contingut