Norfolk

Troben petjades de 800.000 anys d'antiguitat a la Costa del Comtat de Norfolk a la Gran Bretanya

Un grup de científics britànics ha anunciat el descobriment d'una cinquantena de petjades humanes d'uns 800.000 anys d'antiguitat. La troballa es va fer a la costa britànica, al comtat de Norfolk, el passat mes de maig. Es tractaria de les petjades de cinc individus possiblement d'una mateixa família. Aquests humans es podríen relacionar per la seva antiguitat amb l'"homo antecessor" d'Atapuerca.

RedaccióActualitzat

Un grup de científics britànics ha anunciat un dels descobriments més importants que s'ha fet a la costa britànica, exactament al comtat de Norfolk. Es tracta de la troballa d'una cinquantena de petjades humanes d'uns 800.000 anys d'antiguitat. Aquest és el rastre més antic de petjades humanes que s'ha trobat fora del continent africà, on hi ha les famoses petjades de Laetoli, a Tanzània, que tenen més de 3 milions i mig d'anys. Aquestes petjades proporcionarien l'evidència dels primers humans coneguts al nord d'Europa.

Les petjades van quedar exposades el mes de maig passat, quan va baixar la marea a la zona. Els investigadors van prendre imatges de les petjades i models en tres dimensions i van determinar que probablement corresponien a cinc individus, possiblement una família d'adults i criatures. Els investigadors estimen que aquests homínids feien poc més d'un metre setanta el més alt i uns 90 centímetres el més petit.

En aquella època la Gran Bretanya encara estava unida a l'Europa Continental i la zona estava habitada també per bisons, cérvols i rinoceronts.

Cris Stringer, un reconegut expert en neandertals, del Museu d'Història Natural, considera que els humans que van deixar aquestes petjades podrien estar relacionats amb l'"Homo Antecessor" de la Gran Dolina d'Atapuerca.

 

 

Anar al contingut